Anja Sivertsen fra Sistranda har flyttet mellom Trondheim og Frøya flere ganger. Siste gang hun flyttet fra Frøya var i 2010. Da flyttet hun til Trondheim for å ta lærlingetiden sin. Anja er bare 25 år, men hun har utnyttet disse åra godt. På fem år har hun fått tre barn, gjort ferdig lærlingetiden sin, fått jobb, flyttet til Børsa og innredet drømmehuset.

- Jeg har sannsynligvis hatt verdens lengste lærlingetid, ler hun.

Alle de tre guttene hennes er født i lærlingetiden.

Anbefaler å jobbe med demente

I lærlingetiden har hun jobbet både med demente og psykisk utviklingshemmede. Hun vil anbefale alle som har sjansen til å prøve å jobbe med demente. Det var en tøff jobb, men hun lærte veldig mye.

- Du må håndtere mange utfordrende situasjoner, forteller Anja.

For øyeblikket er hun i mammapermisjon, men til helgen tar pappaen over og hun begynner i jobben sin på sykehjem. Det var flere grunner til at Anja og forloveden Ragnvald, valgte å flytt til Trondheim. Flere muligheter innen arbeid og lysten til å bo sentralt var to av dem.

- Det er moro å prøve noe nytt, forteller trebarnsmoren.

Selv om hun valgte å flytte fra øyregionen, er det mye hun savner med Frøya. Mange av de gamle vennen hennes bor fortsatt på Frøya og det var en trygghet ved å bo på en liten plass. Men det er et tveegget sverd.

- Hvis jeg skal peke på noe jeg ikke savner fra Frøya, så er det nok sladder, men det er det nok alle plasser, sier hun.

Anja er ikke bare flink med mennesker. Hun er også særdeles dyktig med omgivelsene rundt menneskene. Hjemme hos henne er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Huset kunne ikke sett bedre ut om det var innredet av verdens beste interiørarkitekt. Når du kommer inn i huset, vil du krype opp i sofaen og aldri dra igjen. Det er nettopp et fristende hus man ikke kunne kjøpt noen annen plass, som kan lokke Anja tilbake til Frøya.

Festivalene på øyene er unike

Guttene til Ragnvald og Anja har besteforeldrene sine i øyregionene. Derfor prøver de å dra til Frøya i hvert fall annenhver måned. Men som Anja poengterer, det er litt tungvint. Med barn og mann blir det mye å drasse med. Det er kanskje ikke så rart at Anja har produsert dobbelt så mange barn som en norsk gjennomsnittskvinne. Hun har fem søsken selv. Frøya og Hitra er god på festivaler mener Anja. Hun har mange gode minner fra festivallivet sammen med venner. Hun rakk å være tre ganger på Frøya-festivalen før barna meldte sin ankomst.

- Jeg har enda til gode å være på Knarren når Åge spiller. I år blir det heller ikke for da har jeg arbeidshelg, forteller hun.