I dag lanserer lokalavisa Hitra-Frøya storsatsinga hfguiden.no, en nettbasert portal der alle lokale bedrifter er samlet på ett sted. Under slagordet "Her har vi det!" skal hfguiden.no være et hendig oppslagsverk for øyværinger og en profileringsarena for de lokale bedriftene.

- hfguiden.no en komplett oversikt over lokale bedrifter i øyregionen. Her har bedrifter mulighet til å profilere sine tjenester og produkter, og vi bygger en ny markedsplass som skal gjøre det enklere å navigere blant øyregionens bedrifter, sier Stein Olav Sivertsen, daglig leder i lokalavisa Hitra-Frøya.

Handel og tjenester lokalt

Med et variert tilbud av detaljhandel, produsenter og tjenesteleverandører er Hitra og Frøya selvforsynt med det aller meste, og hfguiden skal med sin totaloversikt forhåpentlig bidra til at vi øyværinger enda oftere velger å handle lokalt.

Sammen med den innebygde anbudstjensten hfguiden.no, går lokalavisa dermed i konkurranse med nasjonale tjenester som finn.no, 1881.no og andre nettbaserte anbudstjenester.

- hfguiden.no er et prosjekt vi har jobbet med i et års tid i samarbeid med et av Norges beste firmaer på kommunikasjon og teknologi til pc, nettbrett og mobil. Vi lanserer nå og er allerede i gang med å videreutvikle hfguiden.no. Vi har masse ideer for hva dette skal bli, forteller Sivertsen.

Nett, mobil - og papir

hfguiden.no er først og fremst nett- og mobilbasert. Lokalavisas mangeårige tradisjon for en slik guide på papir (tidligere kalt Lokalguiden), blir samtidig designet på nytt og videreført.

- hfguiden.no er en naturlig videreføring av det vi tidligere har gjort på Lokalguiden og med foreningstjenesten Mitt Lag. Det har blitt en suksess og gitt stor nettrafikk til de lagene som har blitt med. Det er vanskelig å få folk til å bruke lagenes egne selvstendige nettsider, men med Mitt Lag-løsningen har vi gjennom hitra-froya.no gitt lagene nytt publikum. Det samme skal vi nå gjøre med HFguiden, som skal bli en komplett portal for bedrifter på Frøya og Hitra, sier Sivertsen.

Alle er med

Alle registrerte bedrifter på Hitra og Frøya er oppført i hfguiden.no med navn, adresse og telefonnummer, og er kategorisert i bransjer og alfabetisk.

Bedrifter som kjøper seg inn med fullstendig oppføring, gir publikum nærmere informasjon om for eksempel åpningstider, veibeskrivelser (kart), epostadresse samt kan fortelle om virksomheten sin gjennom tekst, bilder, video og kampanjer.

Lokal anbudstjeneste

Som bruker av HFguiden kan man be lokalbedriftene om det beste tilbudet med kun én henvendelse. Ved å bruke "Be om anbud"-knappen henter brukeren inn forespørsel på utstyr og tjenester fra lokale bedrifter som har knyttet seg til HFguiden.

- Anbudstjenesten som ligger her gjør at publikum kan sende en prisforespørsel til flere bedrifter på engang og se hvem som har beste og rimeligste løsning, forklarer Sivertsen.