Det brenner kraftig i bygget som huser Hjorten pizzeria i Fillan sentrum. Flammene slår nå opp over taket og hele bygningen er overtent.

I tilstøtende bygningskompleks er Hjorten kjøpesenter på den ene siden og en kontorbygning (Veksthuset) på den andre, og brannmannskaper fra Hitra brannvesen jobber nå for å begrense skadeomfanget.

LES OGSÅ: Beboerne ved Hitra helsetun er evakuert

Raskt overtent

Brannen ble varslet litt over klokka 02 av folk i området som oppdaget røykutvikling, og brannvesenet var igang med slokkearbeid innen kort tid. Men da hadde flammene rukket å ta kraftig tak. Kraftig vind har siden antakelig bidratt til å få brannen helt ut av kontroll.

Store deler av sentrum dekket nå av røyk.

I samme bygg som Hjorten pizzeria er det også et lite overnattingssted.  Ut fra tidlige bilder og vitneobservasjoner, tyder mye på at brannen hadde sitt arnested på motsatt side av bygget.

Innehaver av Hjorten pizzeria og også bestyrer av de overnattingsplassene, Enver Polat, sier til lokalavisa at det ikke var overnattingsgjester i bygget i natt.

LES OGSÅ: Kan ha startet i ventilasjonsanlegget

I samarbeid med Videomagi har lokalavisa Hitra-Frøya satt opp en live-stream som vider direktebilder fra brannen. Klikk her for å følge bildene.

Ingen savnet

- Vi har ikke fått melding om at folk er savnet, sier vaktleder ved Trøndelag Brann og Redning, Frank Indergård, til hitra-froya.no.

Han har alt tilgjengelig mannskap på brannstedet. Når alle kommer på plass, vil det si et brannkorps på 15-20 personer.

- Vi tror vi skal unngå spredning av brannen siden det er brannvegger mellom de forskjellige byggene, sier Indergård.

Klokka 04.45 melder Indergård at brannvesenet har kontroll på flammene og regner det som sikkert at ikke brannen vil spre seg.

- Det ser ut til at brannveggene mellom bygningene har gjort det de skal, sier Indergård.

Det er foreløpig uklart om Hjorten kjøpesenter og Veksthuset har fått røyskader.