I år fyller Fjellværøy skolekorps 40 år. Og selv om korpset er lite, og det er en tung jobb å holde oppe et korps, har de marsjert og spilt under samtlige 17. maifeiringer siden de startet opp. Torsdag kveld har de øving både inne og ute. Ute på skoleplassen instruerer dirigent Frank Røberg med militær myndighet: ikke bare skal melodiene sitte, de skal også marsjere i takt. Røberg har vært dirigent i nesten samtlige år siden korpset ble stiftet.

- Jeg ble dirigent første gang i 72. Jeg trakk meg for noen år siden, men nå er jeg tilbake. Det var vanskelig å finne noen som kunne ta på seg oppgaven, sier Røberg.

Korpset har 12 musikere, og hele 18 aspiranter hentet fra oppvekstsenteret i Knarrlagsundet. Kenneth Akseth fra korpset tror nøkkelen til at man klarer å stille korps på Fjellværøya, er at man har korpsundervisninga inn i skolen.

- Dette er eneste måten å få det til på. Det er jo så enkelt at man bare bytter ut blokkfløyta med ett korpsinstrument. Det er mye arbeid med å holde oppe et korps, men det er mulig. Strand skolekorps er jo et eksempel som vi gjerne ser til, og har som forbilder, sier Kenneth Akseth i Fjellværøy skolekorps.

Og korpset er langt fra bare et 17. Maikorps. De deltar og spiller på en rekke arrangementer i løpet av året. I år skal de blant annet spille under nærbutikkens 100-årsjubileum.

- Butikken har absolutt støttet oss opp gjennom årene, så da stiller vi opp, sier Kenneth Akseth.

SE BILDEGALLERI FRA ØVINGEN

SEND DINE 17.MAI-BILDER TIL POST@HITRA_FRØYA eller send MMS med kode HFTIPS til 2097.

Vi lager bildegalleri med 17.mail-bilder fra hele øyregionen

HOLDER TAKTEN: Dirigent Frank Røberg leder an når aspiranter og musikanter skal øve på marsjeringen.