Lokalavisa Hitra-Frøya honorerer som vanlig de tipsene vi får og som fører til sak. Nedenfor er et lite knippe eksempler på saker som har kommet i stand etter tips fra dere leserne de siste ukene, og der vi har sendt skrapelodd som takk for hjelpa..

Har du også innspill til hva vi bør skrive om? Send oss en epost på post@hitra-froya.no

Ingen historie er for liten og ingen er for stor for lokalavisa Hitra-Frøya; dette kvartalet er intet unntak. Vi har med god hjelp av både tips og tilsendte bilder/tekster fra dere leserne kunnet skrive om alt fra hyggelige feiringer til dramatiske bilulykker. Vi setter også stor pris på referater fra sportsverdenen og kulturlivet.

Her er noen eksempler på saker som har blitt til ved hjelp av tips og forslag fra dere leserne:

Tatt av vinden

Det blåste kraftig i Øyregionen den siste helga i mars. Det gjorde det også gjennom Knarrlagsundet på Hitra, der en bilfører fikk kjenne på naturkreftene. Ved hjelp av tips og bilde i både denne og andre hendelser den helga, fikk vi fortalt hvordan været kan utfordre oss.

Les mer her:

Tilhengeren ble tatt av vinden og lagt på rekkverket på Knarrlagsundbrua. Foto: Konstancja Dębicka Brzyskiewicz

Det fantastiske nordlyset

Mange øyværinger så det fantastiske nordlyset en februarkveld og -natt. Kjell Ivar Bekkvik fra Innhitra var en dem som fotograferte nordlyset og ville dele bildene med lokalavisas lesere.

– Det er mer nordlys å vente de neste årene, mener eksperter og forklarte hvorfor i denne saken:

Nordlyset fotografert over Innhitra i februar. Foto: Kjell Ivar Bekkvik

Plukket opp fra sjøen etter vannscooter-velt

For en måneds tid tilbake veltet en vannscooter ved Hitra og to personer ble hjulpet i land av redningsskøyta.

Saken ble fulgt opp etter tips fra en av leserne våre.

– Hovedredningssentralen ble varslet om at et fartøy hadde plukket opp to personer fra sjøen, fortalte redningsleder Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Hitra-Frøya.

Les mer her:

Utbedring av rekkverk er i gang

Tidlig i mars kom et nytt rekkverk på plass på den mye omtalte Kvernøystrømmen bru på Dyrøya. Vi kunne lage saken etter en av dere lesere tipset oss om at arbeidet var i gang.

En ung gutt mistet livet her i 2018 og bruas tredekke kan ha vært medvirkende til ulykken. Arbeidet med selve brua er ennå ikke påbegynt. For å få brua ferdig må man kanskje utenfor Europa for å finne løsningen.

Les mer her:

Et nytt midlertidig rekkverk har kommet på plass på Kvernøystrømmen bru i påvente av at brua skal bli oppgradert. Foto: Trond Hammervik

Vogntog kilt fast mot bergvegg

Et vogntog kjørte av veien og inn i en bergvegg på Fv. 714 mellom Fillan og Sandstad. Vi kunne lage saken basert på tips fra lesere. Operasjonsleder Ove Tokstad i Trøndelag politidistrikt kunne fortelle at vogntoget skal ha sklidd ut av veien og truffet en bergvegg.

Les mer her:

Et vogntog kjørte av Fv. 714. Foto: Leserbilde