Hitra Sykehjem arbeider nå med mål om å bli sertifisert som livsgledesykehjem. Tanken bak et livsgledesykehjem er at naturlige aktiviteter tas inn i beboernes hverdag. Aktiviteter legges inn i individuelle planer på bakgrunn av beboernes ressurser, interesser og behov.

Mange fremmøtte

I dag gikk startskuddet for arbeidet mot å bli et godkjent livsgledesykehjem. Både ordfører, rådmann, representanter for frivilligsentralen, stiftelsen Livsglede for eldre, og selvfølgelig flere ansatte ved Hitra sykehjem hadde møtt opp i Meierisalen da Livsgledekonsulent Lill Mari Lyngvær inviterte til kick-off.

Christine Sandø Lundemo og Linda Aune fra stiftelsen Livsglede for eldre kom fra Trondheim for å gi inspirasjon og spre entusiasme rundt prosjektet.

Ordfører Ole L. Haugen åpnet seansen, med diktopplesning og tale. Han innrømte at han mer enn gjerne kommer for å klippe snor når sertifiseringen er i orden.

- Snor skal vi ordne med, repliserte Sandø Lundemo.

Christine Sandø Lundemo og Linda Aune fra stiftelsen Livsglede for eldre kom fra Trondheim for å gi inspirasjon og spre entusiasme rundt prosjektet. Her sammen med Hitra-ordfører Ole L. Haugen.

Ni kriterier

Men før sertifiseringen kommer i orden er det ni kriterier sykehjemmet må fylle. Blant disse er at virksomheten skal legge til rette for at beboere får kontakt med dyr, for musikk og kultur i hverdagen og at det skal legges til rette for et godt samarbeid med skoler og barnehager.

- Hei, jeg er livsgledekonsulent og nå skal jeg fortelle litt om meg selv. Men jeg har ikke tenkt å gjøre det på vanlig vis, sa Lyngvær til en nysgjerrig forsamling.

Gjennom en quiz skulle publikum lære livsgledekonsulenten bedre å kjenne. Ved å by på seg selv, og by forsamlingen på både latter , bøy og tøy klarte Lyngvær å inspirere publikum. Og inspirasjon og god stemning er godt å ha med på veien når Hitra sykehjem går inn i en sertifiseringsperiode på 18 – 24 måneder.