Lokalavisa har vært i kontakt med AtB for å finne ut hvordan korrespondansen fra Dyrøya kommer til å bli. Den ble delvis klar i dag.

Dette skjer etter flere kutt i busstilbudene som du kan lese her (NB. Lenken krever HF pluss-abonnement)

- Blir bestillingstransport

- Det er besluttet at det blir bestillingstransport fra Dyrøy til Sistranda skole onsdag og fredag kl 10.35. Bestillingstransporten vil følge samme trasè som rute 420, skriver markedssjef Grete Opsal i en epost til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Vi kommer nærmere tilbake med oppstartsdato for løsningen (enten fredag 16. januar eller onsdag 21. januar) og mer detaljer knyttet til denne løsningen da, skriver hun videre.

Krever busstopp til sykehus

På Hitra er det også krav om at bussene fra Hitra og Frøya skal kjøre innom sykehuset på Orkanger når bussen skal til dit eller til Trondheim.

- At bussen ikke svinger innom sykehuset er uhørt. Mange eldre og uføre bruker bussen for å komme seg til sykehuset. Flere av disse har vansker med å gå fra busstasjonen og bort til sykehuset. Derfor bør bussene også legge turen innom sykehuset. Dette tar ikke mange minuttene. Og dessuten er vel dettte det minste kundene bør kreve av service, mener varaordførerer Per Ervik.