Det mener Odin Martinsen. Han og klassekameratene Vilde Børø, Henrik Furuvik og to til fra 7. Klasse på Strand skole er aktiv i friidrett, men skulle gjerne se at flere på deres alder fattet interesse for sporten.

Ønsker å samle miljøet

Søndag ble Sandstad-lekene arrangert på Sandstad stadion og rundt 30 deltagere fra 1. – 7. Klasse deltok i 4 kamp – løp, hopp og kast. Det er Sandstad IL som står bak arrangementet, og Wenche Børø Larsen i arrangørstaben er fornøyd med deltagelsen. Men også hun skulle gjerne hatt med flere av de eldste deltagerne.

- Vi har mange fra de yngste med. Det er flott at de får prøvd seg i idretten på en dag som denne. Friidrett passer for mange. Det er ikke stort konkurranse-preg og det går an å komme og prøve seg. Noen er gode på en ting andre på en annen.

Børø Larsen synes det er flott at det så mange fra Fillan også tok turen til Sandstad-lekene.

- Det er jo vi som har et barnetilbud innen friidrett nå, og da håper vi jo at folk fra hele Hitra kan komme hit på trening, sier Børø Larsen, som gjerne vil takke lærer Solvor Moen ved Fillan skole for god reklame for stevnet.

Trener Lars Kvaale er enig.

- Det er viktig å samle alle på en plass, ellers blir det ikke noe av noe. Vi har en kjerne på 20 – 30 som kommer på treningene nå, og det er flott. Det er viktig å få de som holder på til å fortsette.

Variert idrett

- Noen har et veldig bra steg og løper veldig lett, så teknikken er det heller ikke noe å si på, sier Kvaale som selv har vært aktiv innen friidrettsmiljøet før han flytta til Hitra, sier Kvaale.

Og det var heller ikke noe å si på innsatsen til barna på Sandstad søndag. Det ble konkurrert i 60 meter, lengdehopp, kast med liten ball og 600 meter, og søkkvåte barn trosset regnet og gav alt.

- Været kunne vært bedre. Du blir så kald at du ikke greier å bruke kreftene dine, sier Henrik Furuvik. Trioen som har vært med på friidrett i flere år allerede synes friidrett er en morsom idrett.

- Ja, det er så mye forskjellig, så man har ulike alternativ. Det morsomste er å springe og å hoppe, sier Vilde Børø Larsen.

- Jeg synes det beste er å trene og så møter du mye folk, så det er veldig sosialt, sier Odin Martinsen.