Et bryggebygg på Aursøya på Mausund ble søndag kveld totalskadd i en kraftig brann.

Lokalavisas bilder viste tidlig at det var full overtenning i bygget. Folk på Mausund forteller til lokalavisa at brannen kunne ses over store deler av øya.

Lokale fra brannstyrken på Mausund holdt brannen i sjakk inntil brannvesenet fikk sendt mannskaper over fra Frøya.

Klokka 20:45 melder 110-sentralen til lokalavisa at brannmannskapet har full kontroll på brannen og at den ikke har spredt seg til andre bygninger i området.

- Brygga er nedbrent. Noen lokale ressurser har holdt brannen i sjakk til mannskap kom over i fra Frøya, og sørget for at brannen ikke har spredt seg videre, sier Gunnar Sundli hos 110-sentralen til Hitra-Frøya.

Politiet: Fare for spredning

Politiet varslet om brannen ca kl. 19:10. Tjue minutter senere hadde det tatt godt fyr i brygga og at det var ifølge politiet en periode fare for spredning til andre bygninger i nærheten.

- Ingen skade på person meldt så langt, fortalte politiet.

Den samme foreløpige tilbakemeldingen har brannvakta.

- Vi har fått opplyst at det ikke skal være folk i brygga, sa André Lindegjerde ved 110-sentralen til lokalavisa rundt klokka 19:30

Sendt utover i båt

Brannvesenet fra Frøya var avhengig av båt for å komme utover, og det tok derfor noe tid før man er på plass. Ifølge Lindegjerde ved 110-sentralen var mannskapene er klare til å hoppe i skyssbåt utover ved 19:30-tida.

- Brannmannskapene står på Sætra, men er straks på vei ut med ambulansebåten i retning Mausund, sa Lindegjerde.

Brannmannskapene skysses fra Sætra på Dyrøya. Foto: Ronny Dybdahl

Klokka 20:05 opplyste politiets operasjonsleder at både politi og brannvesen var framme på Mausund.

- Det er full overtenning i naustet. Brannen har ikke spredt seg, forteller operasjonsleder.

Kraftige smeller

På Mausund viste bildene at lokale forsøkte å slokke så godt man kunne. Det fortelles også om smeller bra brannen, minst en av dem ganske kraftig.

En video lokalavisa har fått tilgang på, viser en av de kraftige smellene.

- Dette setter vi i samband med at det skal ha vært lagret oksygenflasker, som brukes til dykking, i naustet. Vi har konferert med brannvesenet og det skal ikke være fare for at folk kommer til skade, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved politiets operasjonssentral i Trøndelag til adressa.no

Hun skryter også av den lokale innsatsen for å begrense flammenes rov.

Foto: Petter Vidar Vågsvær
Leserfoto