I dag (tirsdag) kjøres det prøvekjøkken med utvikling av matretter av tare ved Frøya videregående skole.

Lærlinger fra to av de fremste gourmet-restaurantene i Trondheim, Credo og To rom og Kjøkken, er med. Det er også kokker fra Hotell Frøya og nye Hjorten hotell på Hitra, samt lærere og elever ved Frøya videregående.

Lærene Elisabeth Jensen og Ellen Johansen kommer direkte fra en ny studietur i Sør-Korea, og skal lede an i workshopen.

Elisabeth Jensen (t.v.) og Ellen Johansen har nylig vært på studietur i Sør-Korea for å lære om bruk av tare i mat.

- Dette er ikke noe nytt. Vi har hatt flere prosjekter med tare, og vi har vært i Sør-Korea også tidligere. Men nå er vi nettopp tilbake fra denne turen, hvor vi ved siden av å ha lært enda flere retter, har lært en del om prosessering av tare. Det er mye av de samme artene de har der som vi har, så det er direkte overførbart. Vi kommer tilbake motiverte og inspirerte, så dette blir spennende, sier Ellen Johansen