I går kveld vant Sverre og Dalpro Gårdsmat nok en suveren 1. plass i den nasjonale matkonkurransen " Det norske måltid"

- Det føles godt og kjekt å ha fått en sånn pris. Jeg er utrolig stolt, ydmyk og veldig takknemlig i dag, sier en glad Sverre Johansen på telefon til lokalavisa nå i formiddag.

Mange gode råvarer og flinke folk

I kategorien "Årets kjøtt - bearbeidet" var Dalpro nominert som en av tre finalister og med sitt fenalår av villsaulam, konkurrerte de mot "Vossakorv" fra Nortura Gilde og "Skinka frå Suldal" fra Fjellmat frå Suldal.

Den Hitra- og Frøyaeide bedriften Dalpro vant også for to år tilbake pris i klassen kjøtt i landsfinalen i Det norske måltid, med sin sadel av villsau.

- Det er så artig å bli nominert igjen. Topp tre er supert uansett hvordan det går videre, sa Sverre i forkant gårsdagens finale.

- Hadd du trodd på forhånd at dere skulle vinne, Sverre?

- Nei, jeg hadde ikke det. Siden Dalpro har vunnet før og det er så mange andre gode råvarer og flinke folk rundt om i landet, tenkte jeg at de sikkert skulle slippe til noen andre i år.

Johansen legger til at han er takknemlig for råvarene Dalpro får av villsauprodusenter i øyregionen og de mulighetene de da har til å jobbe med flotte råvarer.

Han sier også at det betyr mye for bedriften å vinne en sånn pris.

- Å vinne pris i denne konkurransen gir oss et bra omdømme og det setter Dalpro på kartet. Markedsføringsverdien er god, i tillegg er det mye fagfolk her under "Det norske måltid" og nettverket du bygger opp her er av høy verdi for Dalpro gårdsmat.

[M1]

Hvorfor kommer du opp?

Juryen skrev i sin begrunnelse at produktet er en soleklar vinner i sin klasse.

- Det er helt utrolig å få en sånn tilbakemelding, sier Sverre Johansen.

Han forteller at de etter å ha fått prisen,  fikk anledning til å prate nærmere med dommerne.

Hvorfor kommer dere opp? sa juryleder og kokk Bent Stiansen til Sverre, med beskjed om at de skal forsette som de gjør og ikke forandre på noe.

- Låret skal dere ikke kødde med, det er perfekt som det er, sa Bent til meg, forteller Sverre.

[M2]

Takke kollegaer

I løpet i går og i dag har strømmet inn en god del gratulasjoner over tekstmeldinger og telefoner, forteller Sverre Johansen.

- Det er artig. Samtidig vil jeg sende en takk til Knut Flor som nå er pensjonert , men som jeg har jobba med siden oppstarten i 2007. Knut skal ha en del av æren for at vi gjør det så bra og jeg vil sende en takk til mine kollegaer på Dalpro.