- Dette varmer hjertet mitt ekstra, sier Frank Jakobsen, gründeren bak helsekortene og selskapet Scardi på Frøya.

I fredagens papiravis/eavis forteller Hitra-Frøya om selskapets avtaler i Palestina og Jordan. Ting skjer fort for den forholdsvis nystartede bedriften. Nå er det hjelpeorganisasjonen Medline som skal prioriteres. Denne portugisiske organisasjonen er tungt inne i Angola, og har den siste tiden kommet med flere henvendelser til Scardi.

«We need you now!» siterer Jakobsen fra en av mailene. Og Scardi planlegger en Afrikatur om bare få uker, der blant andre Medline skal besøkes.

Grunnen til at Jakobsen synes dette varmer spesielt, er at man ser ut til å ha et produkt som gjør en forskjell i områder der folk er spesielt utsatt.

- Medline opererer i et område med krig, sult og pandemier, og de driver profesjonell evakuering. Vår software fungerer i en verden der ingen andre systemer fungerer. Det virker i bushen likeså godt som det virker i storbyen, og det kan gjøre en forskjell i flyktningeleire og katastrofeområder. Vi har kort som for eksempel hjelper folk å finne igjen familiemedlemmer. At vi har funnet et system som kan ta hånd om de svakeste av de svake, gjør det ekstra svært for meg, sier Frank Jakobsen.