Det undrer opposisjonsleder på Frøya, Halgeir Bremnes (Frp), etter Hitra-ordfører Ole L. Haugens (Ap) utspill igårsdagens Hitra-Frøya. Haugen uttalte at han er redd øyregionens omdømme skades av nivået på den pågående debatten om flytting av statlige kontorer fra Frøya til Hitra.

-Selv Ole Haugen må jo forstå atpolitikerne reagerer, når det ene offentlige tilbudet etter det andre ender opppå Hitra. Skalei side tie stille mens den andre godter seg? sier Bremnes til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Må se feilene som er begått

Bremnes sier han er svært bekymret over den negative trendensom sterkere og sterkere kommer til syne i lokaliseringsdebatten.

- Deter ikke det Ole sier som ergrer meg, mer måten han sier det på. Etter diskusjonene vi har hatt rundt blant annet nedleggelsen avpolitikontoret, må jo ordfører Haugen virkelig være virkelighetsfjern hvis hanikke ser de klare feilene som er begått, sier Bremnes.

Borgen føler seg bondefanget

I forrige uke sa Helge Borgen (Ap) til hitra-froya.no at han tror på politimesterens forklaringen om at Fillan foretrekkes foran Sistranda på grunn av avstanden til Orkanger.

- Grunnen til at vi gjorde det vedtaket var at lensmann Nermoen sa at lensmannskontoret skulle ligge på Frøya, og den kjøpte vi.  Jeg føler meg bondefanget, og er lite bekvem med prosessen som har vært. Det er bare sprøyt at grunnen til å velge Fillan er at det ligger nærmere Orkanger. Jeg tror det har foregått noe i denne prosessen, sa Helge Borgen (Ap).

- Lettere å samarbeide utover

Opposisjonsleder Bremnes mener Hitra og Frøya må gå sammen om å styrke øyregionen.

- Laoss sammen styrke øyregionen, i stedet for å trekke alt til Hitra. Det er tross alt lettere å samarbeide utover med oss på Frøya, enn innover tildem i Orkdalen, sier Bremnes.