Det viser den foreløpige revisjonsberetningen som revisor i konkursboet, Otter Brødholt, i går sendte Fosen tingrett. Brødholt påpeker ifølge Dagens Næringsliv det han mener er en rekke lovbrudd i forbindelse med konkursen tidligere i år.

- De ansatte var nok i god tro. De trodde nok at skatten var trukket, sånn som det står på lønnsslippene de har fått. Men skatten er aldri betalt, sier Brødholt til Dagens Næringsliv.

Vest Sandblåsing skal ifølge avisa ha betalt ut opp mot 30 millioner kroner i lønn uten at det samtidig ble betalt inn skatt, arbeidsavgift og merverdiavgift. I alt skal bedriften ha "tjent" opp mot 20 millioner kroner fra februar 2007 til mai 2008 på den manglende innbetalingen.

- Det er snakk om alvorlige lovbrudd, brudd som er forbundet med strengt straffansvar, sier Brødholt til avisa. Han tror imidlertid ikke at de ansatte selv trenger å frykte at skattemyndighetene kommer med krav om tilbakebetaling.

- Dette er en av Norges største og mest omfattende konkurser i år. Men det store spørsmålet er om Vest Sandblåsing burde gått konkurs. Det er jeg ikke så sikker på. Det finnes penger i systemet. Så langt har vi klart å drive inn krav på rundt ti millioner kroner, sier revisoren til Dagens Næringsliv.