Det tyske paret Helmut (86) og Charlotte (83) Harnischfeger ferierer på Hitra for 30. året på rad.

En varm sommerdag i sin årlige Hitra-ferie kommer det eldre paret innom mediehuset Hitra-Frøya med en gammel avis. Den er datert til 28. juli 1992, med overskriften “Utrolig hell i uhellet”. Det er nemlig snakk om da den gamle fergen "Ladejarl" kolliderte med fergeleiet og flere biler ble knust i sammenstøtet.

- Denne bilen er vår, sier Helmut og peker på den større bilen av de to på forsiden av avisen.

Knust i sammenstøtet

- Bilen vår ble så knust i sammenstøtet at vi fikk ikke åpnet dørene våre. Vi var egentlig på vei hjem til Tyskland, men dette gjorde til at det ble en litt lengre ferie.

Ettersom at det står på billettene til fergeselskapet at de fraskriver seg alt ansvar når du kjører om bord på fergen, ble det problematisk å få dekket de store skadene på bilen.

De forteller at de fikk masse hjelp fra Gerd Kaald da det oppsto språklige kommunikasjonsproblemer mellom partene. Til slutt endte det med at parets eget tyske forsikringsselskap kom med en lastebil helt fra Tyskland, plukket opp bilen deres, og kjørte den tilbake til Frankfurt. Helmut forteller at han husker de tok hurtigbåten nede ved den gamle Alfo-forretningen.

Ble innkvartert på Vågen

I mellomtiden oppholdt de seg på Vågen camping, og siden den gang har de vært der hver sommer. De forteller at det som drar de tilbake hver sommer er alle de fantastiske folkene, naturen og fisking.

- Vi har blitt kjent med så mange folk her ute, det er nesten som familien vår. Det kommer mange tyskere til Hitra om sommeren, og det er mange av de på Vågen camping. Det har blitt en årlig treffplass, forteller de.

- Vi ville nå milepælen på 30 år

Senest nå i vår var jeg inne hos en hjerteklinikk og gikk igjennom en del undersøkelser, sier Helmut. Etter jeg fikk resultatene mine så var selvfølgelig det første jeg spurte legen om årets Hitra-tur stod i fare. Det gjorde den ikke, forteller Helmut og smiler bredt.

- Det var viktig for oss å nå milepælen på 30 år.

Helmut og Charlotte Harnischfeger ønsker alle på Hitra en god sommer, både kjente og fremmede. De sender også varme hilsninger til familien Kaald som har stått dem nær i alle år.

- Ta vare på det dere har, dere har en fantastisk øy her ute!

72 44 04 00 post@hitra-froya.no