Det er ikke hverdagskost at seks musikere, fordelt på to båter, kommer til Halten for å holde konsert. Men det skjedde sist søndag, og først spilte de for en fullastet rutebåt med rundreisende. Noen timer seinere holdt de konsert for et fåtallig, men hengivent publikum bestående av Halten-ferierende.

De seks, alle fra Trondheimsområdet, og hvor noen har musikk som yrke, og andre som hobby, hadde ikke spilt sammen som sekstett før dagen før. Da musiserte de i Kuringvågen på Refsnes. Og etter Haltenbesøket skulle de til Kongensvoll.

Tor Nervik, Tore Eklo, Stig Strøm Overvik, Torstein Siegel, Fritjof Hjertaas og Torbjørn Owesen bød på musikk innen de fleste genre. Spesielt populært var det med trønderviser, rock og blues.

At Halten ble stoppested skyldtes at et par av dem hadde besøkt stedet før, og lokket med seg de andre.

- Det er bare for artighet, sier Fritjof Hjertaas, kanskje mest kjent lokalt som mannen bak musikken til det aktuelle Maren-spillet på Dolm.

Under kveldskonserten var alle på øya invitert til underholdningen, og da trekkspilltonene strømmet ut av Tore Eklo sitt instrument, var konklusjonen klar blant publikum.

- Disse må vi engasjere til å spille på neste års Haltendag!

Publikum under kveldskonserten besto av tilhørere mellom tre og nærmere nitti år. Og alle koste seg, ikke minst under Fritjof Hjertaas sine ablegøyer.