Salmar oppnådde et rekordhøyt resultat før skatt andre kvartal 2013 på 844 millioner kroner. Operasjonelt driftsresultat ble på 316 millioner kroner i kvartalet, en økning fra 235 millioner kroner i forrige kvartal og fra 66 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

- Alle våre oppdrettssegmenter har god drift i kvartalet, men det er fortsatt rom for forbedringer, sier konsernsjef i Salmar, Yngve Myhre.

Konsernets driftsinntekter utgjorde 1,43 milliarder kroner i kvartalet, en økning på 70 prosent fra samme kvartal i fjor. Slaktevolumet endte på 22 800 tonn fisk i kvartalet.Det sterke resultatet kommer etter en periode med stabilt høye laksepriser. Prisent var hele 52 prosent over nivået i samme periode i fjor.

Salmar anser utsiktene for resten av året som gode. - Temperaturen i sjøen har vært vesentlig lavere i første halvår 2013 enn i samme periode i 2012. I sommer har temperaturene steget noe over 2012-nivået. Dette, kombinert med lite lus i anleggene, gir grunnlag for en god og kostnadseffektiv drift i tiden som kommer, kommenterer selskapet.