Tidligere i vinter protesterte folk fra Sula og Sørburøya på forslaget om å legge ned disse stemmestedene, og gjøre Mausund til eneste stemmested i øyrekka. De fikk gehør for sine protester, og kommunen vil ikke gjøre endringer i stemmestedene. Men for de minste valgkretsene har det over tid vært vanskelig å få nok folk til å sitte i stemmestyrene. Et utslag av dette er at valgstyrets sekretær har forespurt og foreslått tidligere ordfører og sistranding Jan Otto Fredagsvik som leder for stemmestyret på Sula.

- Grunnen til at vi normalt bruker folk fra kretsene til å sitte i styrene er jo at det de kjenner folket og forholdene best. Men det er ikke ulovlig å plukke inn folk fra andre kretser. Det eneste kravet er at de ikke skal stå på lister til valget. Men når det gjelder Sula, så sleit vi også ved valget for to år siden med å få en person til å lede stemmestyret. Også da ble det Jan Otto som tok den oppgaven. Så det har skjedd før, sier Frida Hanø Kvingedal, sekretær for valgstyret i Frøya kommune.

Det er valgstyret (formannskapet) som i møte førstkommende tirsdag skal endelig vedta hvem som skal sitte i stemmestyrene.

Jan Otto Fredagsvik synes selv det er greit å ta en slik oppgave.

- Joda, det er greit å være på en annen plass på valgdagen. Jeg kan jo stemme der, ved å levere såkalt fremmedstemme, sier Jan Otto Fredagsvik.