Veiene i øyregionen har vært mye i fokus i de siste månedene. Asfalt har gått i oppløsning mange steder, mens tilførsel av ny asfalt er svært begrenset. Da er det et lite lyspunkt i at fv. 716 mellom Storhallaren og Stensvatnet på Frøya, som har vært av de aller mest ødelagte områdene, nå får etterlengtet asfalt. Veivesenet har opplyst at det skal asfalteres 14.000 meter her.

I tillegg skal det asfalteres i tre tunneler på Fv. 714 i Snillfjord: Brattstiåstunnelen, Fenestunnelen og Valslagtunnelen.

Ingen andre veistrekninger her ute står på veivesenets prioriteringsliste for sommeren 2015.

Her legges det asfalt i Sør-Trøndelag :

Akkurat nå pågår asfaltering på E39 Bårdshaug, Orkdal, på fv. 716 Frøya og på fv. 715 i Trondheim, forteller Statens vegvesen. Mens h er er et utvalg av andre veier som skal asfalteres i Sør-Trøndelag: E6 Moholt – Ranheim 5 km , E39 Hemnekjølen: 6 km , Rv. 70 Oppdal – Lønset: 12 km , Fv. 30 Røros: 6 km , Fv. 31 Brekken: 6 km og Fv. 700 Meldal: 5 km

- I Trøndelag legger vi 305.000 tonn asfalt. Når 410 km vei skal asfalteres, betyr det at trafikanter må ta hensyn til veiarbeiderne. Hvert år har vi uønska hendelser fordi trafikanter ikke tar hensyn. Vis tålmodighet og forståelse for arbeiderne, oppfordrer leder for asfaltseksjonen, Thor Asbjørn Lunaas.

Prislappen for asfalteringa av 630 kilometer vei i Region midt (Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal) er 450 millioner kroner.