Allebutikksjefer er spente på hvordan åpningen av en ny forretning blir mottatt.Det var også Kenneth Engan, butikksjef ved Coop Extra.

-Jeg hadde satt meg et ganske høyt mål, og det nådde jeg og vel så det, fortalteEngan til Hitra-Frøya fredag kveld. Da var det gått halvannet døgn siden hanåpnet butikken på Sistranda.

Dadørene åpnet torsdag formiddag sto det en stor ansamling av forventningsfullekunder utenfor butikkdøra.

-De fikk servert kaffe og kaker, og så gikk vi og delte ut twist i den langekøen, så de fikk noe å bite i før de nådde fram til serveringa, sierbutikksjefen.

Høy omsetning

Allehandlevognene var revet bort på tre minutter, og varene på åpningstilbudeneforsvant også fort.

-Det var ekstremt mange kunder i butikken på torsdag, og nesten like mange idag. Men i dag var det litt jevnere med kunder over hele dagen. Gårdagensomsetning var skyhøy. Du kan ta den beste handledagen før jul, og i alle fallgange med 1,5. Og jeg ser ikke bort fra at dagens omsetning er nesten like bra,sier butikksjef Kenneth Engan, dagen etter at de åpnet.

Lang ventetid

Forå tilfredsstille kundene som ikke rakk å sikre seg av tilbudsvarene ifaghandelen på åpningsdagen, bestilte Kenneth Engan mer.

-Vi trodde vi hadde bestilt mer enn nok, men det holdt ikke. Dessverre klarteikke transportøren å levere til avtalt tid. Det skyldtes problemer vedomlasting, og delvis at tunellen var stengt en periode. Noe som igjen medførtelang ventetid for kundene, og det syntes jeg var litt trasig, forteller KennethEngan.

Davarene omsider ble trillet inn i butikken, ble Engan og hans ansatte nærmestoverfalt av kundene som hadde ventet så lenge.

-De plukket direkte av pallene, ler han, og forteller om gratulasjoner og godordfra kundene.

-Nå er jeg nærmest i lykkerus, smiler butikksjefen.