Egil Hofsøy reagerte resolutt, da han oppdaget at det stod flammer ut av taket på nabohuset i Tranøy på Senja.

Hofsøy, som er ansatt som mekaniker på SalMar Nord, oppdaget brannen rundt 22-tiden forrige fredag. Han fikk kona til å ringe nødetatene, mens han selv gikk inn i huset. Der oppdaget han en person i første etasje, som fortalte at det befant seg en kvinne i 80-årene i andre etasje, skriver Folkebladet.

– En veldig intens følelse

Han forteller om dramatiske scener, hvor han først ble stoppet av en vegg av røyk og ikke fikk puste. Han ropte navnet til den eldre kvinnen, og fikk svar. Han bestemte seg for å prøve en siste gang å få henne ut.

– Det var en veldig intens følelse. Jeg hentet en lommelykt og lyser opp i trappa. Jeg roper og hun svarer, da ser jeg føttene hennes og får tatt tak i dem, får dratt henne til meg og får tak under armene og løfter henne ut på gårdsplassen, sier han.

Hadde sikkerhetskurs i bakhodet

På SalMar Nord har han deltatt på sikkerhetskurs, hvor røykdykking og førstehjelp har vært en sentral del av opplæringen. Hofsøy sier dette kan ha hjulpet han i den pressede situasjonen.

– Om dette styrket meg vet jeg ikke, men jeg hadde det i bakhodet. For meg handlet det om instinkt, man prøver å tenke hvordan man skal reagere i en slik situasjon, men da jeg hørte at hun svarte meg fra inne i røyken, måtte jeg prøve selv om det var vanskelig når jeg ikke kunne høre hvor hun var, sier Hofsøy.

Kvinner ligger fortsatt på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

– Kvinnen er alvorlig skadet men er stabil og utenfor livsfare. Hun er i langsom bedring, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen til Folkebladet.

Operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt sier til NRK at de har en indikasjon på mulig brannårsak, men foreløpig ikke ønsker si noe om dette.