Fjørstad er sparsommelig med kommentarer når det gjelder anbudene.

- Anbudene kan jeg ikke kommentere. Det som er bomben her er jo at alle tre anbud har blitt avvist, det har jeg aldri vært borti før, sier Fjørstad. Som lokalavisa Hitra-Frøya meldte tidligere i dag, har kommunen avvist alle tre anbudene på bygging av nytt kultur- og kompetansesenter på Sistranda.

- Vi skal gå ny runde med de som kom med anbudene, og vi skal sette oss ned å diskutere problemstillingene vi har med dem. Vi må jo se på om det er mulig å bygge det nye kultur- og kompetansesenteret til 122 millioner eller om vi må se etter løsninger for å få ned prisen på utslagsgivende elementer. Blant annet skal vi se om det blir mye rimeligere med rette i stedet for runde vegger på fasaden, opplyser rådmannen til lokalavisa.

Mer lån eller nye gaver?

Ordfører Berit Flåmo skryter av administrasjonene som jobber med anbudene.

- Administrasjonene jobber godt og grundig mede anbudene. De er veldig samkjørt og grundig, og det er jo derfor anbudene også ble avslått.

Flåmo vil ikke kommentere om kommunen nå satser på større låneopptak eller flere gaver fra gavmilde onkler ala Gustav Witzøe som ga 50 millioner til prosjektet.

- Vi må se på de utfordringene vi har og forsøke å finne løsninger på dem. Utover det vil jeg ikke kommentere de økonomiske utfordringene vi har. Dette prosjektet er viktig for Frøya, og det er det som er min agenda, sier Flåmo.

Det har ikke lyktes lokalavisa å få en kommentar til anbudsavslagene fra kultursjef Knut Arne Strømøy.