I går formiddag meldte hitra-froya.no at Hotell Frøya mottok 10 av 10 mulige poeng i konkurransen Ganefart. Vår andre lokale deltaker i den nasjonale konkurransen - spisestedet Børøysund Marina / Skuta restaurant på Innhitra - smeller i dag til med tilsvarende strålende resultat.

"Nydelige og lokale retter"

"Maten var lekkert tilberedt og anrettet på et innbydende fat. Nydelige og lokale retter som smakte utmerket og hadde en balansert smakssammensetning. Spennende fiskesuppe. Karakter 10/10 på både visuell presentasjon og smak," skriver juryen etter sitt uanmeldte besøk.

KORTREIST BESØKTE BØRØYSUNDET I AUGUST, les også: Sjørøverparadiset ble en feriedrøm

Fiskesuppe av forskjellige fiskesorter og skalldyr, hjemmebakt brød, hjemmelaget ferskfiskball med lokale poteter og grønnsaker sto på menyen da Ganefart var på Hitra i sommer.

Også på kriteriene lokaler/atmosfære samt renhold/hygiene scorer Skuta restaurant 10 av 10 mulige poeng.

Hyggelig vertskap

"Var spesielt bra: Hyggelig vertskap som svarte på spørsmål. Meget god mat og riktig fokus. Forbedringspotensial: Så ingen barnemeny," skriver juryen.

Målet med Ganefart er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat. Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge samarbeider om Ganefart. Konkurransen arrangeres for fjerde gang. For å delta i må spisestedet melde seg på konkurransen, som gjennom kåring av regionvinnere skal finne landets "beste spisested langs vei og vann", som det heter.