Ved Moa gård på Flatval er det storarbeid på gang. Den gamle høylåven skal ryddes for rammel og skrot, for å gi plass til høy igjen.

- Vi trenger plassen til å lagre høy til sauene vi har oppe i Stutvassdalen, og dølahesten vår. Jeg prøver å rydde ut, men det er så mye som har hopet seg opp at det tar lang tid. Og helsa er ikke helt bra, så jeg bare tar det som det etterhvert. Vi har egentlig holdt på siden vi flyttet hit for tre år siden, sier Linda Iversen, som sammen med samboer Kent Haraldsen driver med både sau, hest og hundekennel.

- Hva har dere funnet oppe på låven, er det noe verdifullt?

- Det er en del gamle ting. En halmkutter blant annet, gamle sparker og antikke skap. Og gamle maritime ting, som gamle glasskuler. Men det er også mye nytt som er fullt brukbart, så vi tenkte å legge det ut på kjøpe- og byttesiden på nett. Det kan jo hende at andre har bruk for det. Ellers er det en del hundebur, for jeg har hundebur-dilla. Og noen kasser med flis.

Men en ting skal ikke kastes eller selges. Det er den staselige gamle brudevogna som er under oppussing.

- Vi har planer om å restaurere den etterhvert. Det tar jo litt tid alt sammen når det er sånn som det er her, men det er litt artig å ha en ordentlig hestevogn når en har hest selv, sier Iversen.

Bare den staselige brudevogna blir igjen på låven.