Trener Ole Hofstad Eide rykket ned i sin debutsesong som sjef for Hitra. Lørdagens 2-4-tap mot Melhus gjør at laget er klar for 5.divisjon.

- Dette går greit, for vi møtte et bedre lag. Mye bedre lag. Det var verre da vi tapte mot Røros, for de er vi bedre enn, sier Eide etter tapet.

På grunn av omleggingen av tredje nivå i norsk fotball måtte mange ekstra lag ta den tunge vegen ned en divisjon i ligaene under 2.divisjon. At Hitra gjorde en kjempesesong hjalp derfor lite - laget måtte ut i play-off mot Trøndelags beste 5.divisjonslag - Melhus.

- Vi sitter ikke og er kjempedeppet. Melhus vil hevde seg i 4.divisjon, mener Hitratrener Ole Eide

Misset straffe

- Vi sitter ikke og er kjempedeppet. Melhus vil hevde seg i 4.divisjon. Vi hadde ikke sjekket dem på forhånd, så vi hadde ikke peiling på hvor gode de var. De er veldig bra og på høyde med (avdelingsvinner) Kvik, sier Eide.

Den trasige serieavslutningen i 4.divisjon kunne derimot vært glemt om Robert Kluciar hadde satt straffesparket Hitra fikk på stillingen 0-0. Melhus-keeper Øyvind Onsøien har derimot vært en tiger på straffespark på tampen av sesongen.

Keeperen ble helten da Melhus beseiret Vinne og Brekken på straffekonk og tok også straffen til Kluciar.

- Vi sa det på benken vi også, det der kommer aldri til å bli mål. At han hadde reddet mange straffer hadde vi fått med oss, og vi har brent fire straffer selv i år. Det var ingen stor overraskelse, spøker Hitra-sjefen.

Mange supportere støttet Hitra. Men det hjalp ikke...

-Skulle avgjort lenge før

- Selvsagt er det surt at vi misser straffe på 0-0, da kunne vi lagt oss bakpå og satset på kontringer. Sånn som kampen blir, så er det helt fortjent at de vinner, fortsetter han.

Sindre Kvakland utliknet til 1-1 etter at Kim Roger Laugsand gav Melhus ledelsen, men rett før hvilen sørget Eirik Ramlo for 2-1 til melhusingene, som aldri så seg tilbake. Mats Olsen økte til 3-1 på staffespark, før innbytter Martin Kussild punkterte med sin 4-1-scoring etter 77 minutter.

Baard Endre Strøm kom inn for grønntrøyene og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

- Vi var under pari og taper mot knalltøft lag som var på hugget. Men det var ikke denne kampen vi skulle vinne, vi skulle avgjort lenge før, sier Kvakland.

Bittert

- Kjedelig og bittert. Vi skal klemme på neste sesong, lover høyrekanten.

Trener Eide fortsetter også neste sesong og mener de er bedre enn flere av lagene som overlevde i 4.divisjon.

- Det er bittert, for nivåmessig føler vi at vi skulle ha kjempet om overlevelse i 4.divisjon i stedet for opprykk i 5.divisjon. Vi er bedre enn Røros og Meldal for eksempel, mener han.