Frøyaferja har vært ute av drift denne uka på grunn av årlig verkstedopphold. Til helga skulle ferga etter planen gå som normalt igjen. Men så kom beskjeden fra AtB torsdag om at fergesambandet  stopper opp frem til og med 3.mai på grunn av sprengningsarbeid.

- Jeg skulle etter planen reise med Kielferga til Nederland for å besøke barnebarnet på mandag. Vi hadde ikke tatt bilen over til Frøya fordi vi hadde blitt forsikret om at ferga skulle gå som normalt da, sier Olga Rødsjø Johansen fra Mausund.

Hun snakket med AtB for å høre hvorfor ferga hadde blitt stoppet.

- Jeg fikk vite at Frøya kommune hadde bevilget penger til mudring og sprenging foran fergeleiet og at dette måtte starte umiddelbart. Hadde vi fått beskjed på forhånd så kunne vi ha planlagt slik at vi kunne tatt bilen over før ferga stoppet. Nå taper vi 3.000 kroner på grunn av at vi ikke har avbestillingsforsikring på Kiel-ferga og vi må utsette ferien en uke. At kommunen ikke varsler fra til oss som bor i øyrekka er et typisk eksempel på at kommunen liker å bruke øyrekka som eksempel når de søker  om skjønnsmidler, men - og unnskyld at jeg bruker uttrykket - det er tydelig at de driter i oss i det vanlige liv, sier Rødsjø Johansen.