Se et lite tilbakeblikk lenger ned i artikkelen.

I tillegg har vi fått en rekke andre tips som vi gjerne skulle delt ut, men som vi ikke rakk over i år. Nå er vi ferdige med å dele ut julestjerner for denne gang, men vi tar gjerne imot flere tips om hverdagshelger. Det er mange gode øyværinger å skrive om, enten det er jul eller ikke.

Kjenner du en hverdagshelt? Send oss et tips sammen med en kort begrunnelse. Send en epost til post@hitra-froya.no eller ring tlf. 72 44 04 00

Vi er ute etter tips om øyværinger som har gjort en innsats litt utenom det vanlige i lokalsamfunnet. Det kan være alt fra å hjelpe andre til å utføre en stor innsats over kort tid, eller lang tids innsats i en forening.

Karl med barnebarnet Hermine i hendene, og Ann Kristin Kristoffersen, forteller hvordan de opplevde brannen. Foto: Cecilia Brurok

Mistet nesten alt i brannen

Noen uker før jul opplevde Ann Kristin og Karl Kristoffersen alles mareritt da huset deres på Flatval ble totalskadd i en kraftig brann.

– Takket være brannmannskapet og deres iherdige innsats berget vi den delen av huset med verdier og gjenstander av betydning for oss. Arvegods, fotoalbum, bunadssølv og en dåpskjole for å nevne noe, fortalte Karl og Ann Kristin, som ønsket å takke brannmannskapene og andre hjelper med lokalavisas julestjerne. – Vi er evig takknemlig.

Les den sterke historien her:

Kirsten Athammer og Eli Guttelvik baker flatbrød i lag. Foto: Cecilia Brurok

– Nå ble jeg paff og overveldet

«Turbodama» Eli svinger motorsaga like selvfølgelig som hun lager ball, skrev lokalavisa etter at vi hadde besøkt Eli Guttelvik. – Nå ble jeg paff og overveldet. Tusen takk for både julestjerna og de fine ordene, sa Eli etter å ha hørt hva sambygding og venninne Kirsten Athammer skrev i nominasjonen. Kirsten ville overraske Eli på grunn av hennes engasjement for lokalmiljøet og folk rundt seg.

Les hele historien om Kirsten og Eli her:

En del kjeft, men nå kom rosen

De får en del kjeft for vintervedlikeholdet, men mange syns også at de gjør en kjempejobb, brøyterne som holder veiene på Hitra og Frøya åpne vinterstid. Lokalavisa mottok i år flere tips om at vi burde gi disse ei julestjerne. På vegne av mange brøytere, mottok Hitra anleggservice lokalavisas julestjerne.

- Det er artig at folk synes vi gjør en god jobb, sier Anders Glørstad.

Les hele historien om brøyterne her:

Emil Johansen (t.v.) og Lena Annie Østheim (t.h.) takker hverdagshelten deres, Tom-Eirik Aarvik, med ei julestjerne. Foto: Julie Dønnem Lillevik

– Jeg blir irritert når sånt skjer

Tom-Eirik Aarvik ble hverdagshelten til Emil Johansen og Lena Annie Østheim. Da Tom-Eirik så noen kjøre på en parkert bil på Siholmen for deretter å kjøre videre, satte Tom-Eirik seg i bilen og kjørte etter. Snart kom en angrende synder tilbake og gjorde opp for seg. Lena Annie ønsket å takke Tom-Eirik gjennom å gi bort lokalavisas julestjerne.

– Jeg blir irritert når sånt skjer, sa Tom-Eirik. Les hele historien her:

Charlotte Rabben, Lisbeth Hovd og Karin Forsnes synes jordmor Antje Albaladejo Gomez (nr tre f.v.) fortjener lokalavisas julestjerne. Foto: Cecilia Brurok

Koselige hverdagsoverraskelser

Lisbeth Hovd nominerte sin kollega ved Hitra helsestasjon, jordmor Antje Albaladejo Gomez.

– Antje fortjener ei julestjerne fordi hun gir alle oss andre så mye små gleder i hverdagen, sier Lisbeth Hovd. Det kan for eksempel være små lapper med fine ord, at hun pynter kontorene med ballonger eller fester sjokoladehjerter på døra. Dersom noen av kollegaene hennes er syke eller noen i kollegaens familie er det, er hun raskt ute med å sende ei «god bedring»-melding. Vi troppet opp med julestjerne og ble møtt av en bli Antje.

Les hele historien her:

Sammensveiset gjeng

Karl-Leo Norum. Hver torsdag møtes han, to andre veiledere og et knippe ungdommer for å kjøre og mekke bil gjennom prosjektet Drive.

-Det fine er at både foreldrene og ungdommene selv sier de blir mer motivert til mye annet også fordi de er med på dette. Det er også en stimuli for dem i skolehverdagen, og kanskje hadde noen av dem ikke så mange venner eller noen å være sammen med på fritiden, og var mye alene. Nå har de blitt en sammensveisa vennegjeng med en felles interesse.

Les hele historien om Karl Leo her:

Malin-Miriam Helgebostad Monsø og Bente Arntsberg får oppmerksomhet for den jobben de gjør for at ting skal gå opp på sykehjemmet. Foto: Julie Dønnem Lillevik

Må hyre inn folk når det plutselig blir fravær

Bente Arntsberg og Malin-Miriam Helgebostad ble tildelt årets første julestjerne fra lokalavisa Hitra-Frøya. De jobber som innleiekoordinatorer ved Hitra sykehjem, det vil si at hun ringer rundt for å få inn folk og dekke vakter når det blir fravær og ferie, både for akuttleie og langtidsleie.

Arntsberg synes helsearbeidere har stått på og gjort en god jobb under pandemien:

– Folk er veldig fleksibel, og vikarer og ansatte er flinke til å stille opp. Så jeg følte at det ble en felles dugnad. Alle skjønte omfanget og at brukerne skulle ha det bra. De stilte opp og det gikk, forteller hun.

Les hele historien her:

– Uansett hva det er, strekker Per Arne ut ei hånd

«Uansett hva det er, strekker Per Arne ut ei hånd og hjelper til med alt han har. Per Arne er en fantastisk person og derfor fortjener han litt ekstra oppmerksomhet.» Det skrev Benedicte Pettersen Sandvik og Linn Siri Inderø i en epost til lokalavisa. Per Arne Hammer på Hammeren gård på Hammarvika stiller både seg selv og gården sin til disposisjon for de som trenger hjelp. Les mer om Per Arne og historien hans her: