– Vi i Hitra demensforening vil i år oppfordre alle på Hitra og Frøya om å støtte opp om arbeidet for å bekjempe demens når vi med hjelp av Innsats for andre ved Hitra ungdomsskole arrangerer innsamlingsaksjon onsdag 21. september, forteller Elen Hestnes i Hitra demensforening.

– Demens er en dødelig hjernesykdom som griper brutalt inn i hverdagen til den som selv har en demens og familien. Det kreves stor innsats i årene som kommer før vi kan stoppe eller bremse Alzheimer og andre demenssykdommer, sier hun.

– Flere forskere ser det nå som sannsynlig at vi vil kunne knekke demenskoden. Vi ser fram til den dagen vi ikke trenger å bekymre oss for demens. Men for å komme dit, må det mer forskning til, sier Hestnes foran Demensaksjonen.

Nasjonalforeningen for folkehelsen samler inn penger til denne forskningen. Onsdag skal elever fra Hitra ungdomsskole ha aksjon i Fillan sentrum til inntekt for aksjonen.

De skal ha fire ulike stands i Fillan sentrum med kakesalg, pluss bøssebærere. I tillegg blir det satt ut bøsser på lokalbutikkene i Dolmøy, Kvenvær, Melandsjø, Sandstad og Knarrlagsundet hele uka.

– Vi gleder oss til å se hvor mye vi får samlet inn ved første innsamlingsaksjon i regi Hitra demensforening. Om du ikke treffer oss i lokalmiljøet med bøsse neste uke så vipps oss på #750642 HITRA DEMENSFORENING, oppfordrer Hestnes.