Anne Marie Dranger Bachen har sendt oss en stemningsrapport etter den vellykkede sommerfesten.

God stemning

En kan alltids håpe på det gode været her ute i havgapet, men når det gjelder Norsk handikaplag, avdeling Frøya og Hitra, håper en ikke. En vet at det det blir sommerfest. Med skinn- og ulluer, varmedress og boblekåpe pluss diverse tepper ble det avholdt grillfest i Dyrvikkjeila fredag 16. juni. Stemningen var stor, latteren satt løst og praten gikk livlig rundt bordene.

Ruth Sjølie og Anne Marie Dranger Bachen Foto: Anne Marie Dranger Bachen

Ny leder

Lagets nye leder av 2023, Anne Katrine Finne, ønsket velkommen, og åpnet med et vart og fint dikt om å leve her og nå, i nuet. Andre tider er forbi eller ennå ikke kommet. Hun ledet med stødig og myndig oppsyn. Sammen med festkomiteen og andre trofaste gjengangere, sørget hun for alles velbefinnende.

Magne Romestrand underholdt med viser og trekkspillmusikk. Foto: Anne Marie Dranger Bachen

Musikk og dans

En spillemann var også med. Magne Romestrand underholdt med viser, skildringer av folkeliv i traktene her, og taffelmusikk blandet seg med duftene fra grillen.

Noen løsnet skjerfet og danset ut i sommerkvelden.

Sølvi Walvåg, og evig medlem i festkomiteen, Inga Sandvik tar seg en svingom. Foto: Anne Marie Dranger Bachen

Loddsalg

Kvelden ble som forventet, en fest. Loddsalg er obligatorisk 25 kr loddet. Den prisen ga færre lodd å krølle for stive fingre og færre tall å la øynene gli over. Det går ikke så raskt som før.

Arne Øya var riktig kledd for en litt kjølig sommerkveld på Frøya. Foto: Anne Marie Dranger Bachen

Skaper møteplasser

– Handikaplaget har over 80 Medlemmer, og det er plass til flere. Vel er det et handikaplag med godt voksne, men her er ingen hengehoder, forteller Anne Marie Dranger Bachen

– Det viktigste et lag kan drive med, skape møteplasser der menneskelig samvær i alvor og latter får alle til å kjenne at en hører til og at livet gir mange lyspunkter, fortsetter Bachen.

Takker arrangørene

Dranger Bachen vil takke alle som hvert år er med å stelle dette i stand.

– Dere gjør en forskjell enten dere nevnes med navn, eller ikke, sier hun.

Årets festkomité bestod av Sølvi og Harry Wahlvåg, Inga og Finn Sandvik og Kirsten Dragsnes.

Dranger Bachen vil spesielt trekke fram forhenværende leder ( 2012-2023) Ruth Sjøvik Johansen som har et langt engasjement i laget. Hun ønsket nå avløsning som leder, men er fortsatt aktiv som kasserer.

– Mange var med på å arrangere uten formelt verv, ildsjeler. Praktisk arbeid, sjenerøse loddkjøpere, noen med omsorg for gevinster og råvarer, noen med ekstra underholdningsverdi, og noen demonstrerte sommerkveldens temperatur.

– Tusen takk til alle som kom, avslutter Dranger Bachen