Teaterjubileum

I år er det fem år siden Frøya Teaterlag restartet drifta. Primus motor Mona Elisabeth Skarsvåg kan se tilbake på fem produktive år,, og har ikke tenkt å ligge på latsida i jubileumsåret heller. Hele tre oppsetninger skal gjengen gjennom før jubileumsåret er over.

- Vi ønsker en jubileumsmarkering som gjenspeiler historien, sier Skarsvåg. Denne uka kostet skuespillerne støvet av tennene til Jens og satte opp forestillinga om Karius og Baktus for alle barnehage-ungene på øya (se sak nedenfor). 12. mai tar teaterlaget fram kulissene til «Trollspeilet».

- Denne familieforestillingen setter vi opp på ettermiddagstid på hverdag. Dette for at øyrekka skal ha mulighet til å komme seg frem og tilbake. Denne forestillingen blir i storsalen i kulturhuset, forteller hun. Til «Trollspeilet» har laget invitert 10.klassingene som har valgfag sal og scene til å delta sammen med seg. Hele åtte elever har sgt de vil delta.

- Dette blir et veldig spennende samarbeidsprosjekt. Elevene har mulighet til å bli fast medlem i teaterlaget etter endt grunnskole, sier Skarsvåg.

I oktober kommer selve hovedmarkeringen vår.

- Vi skal ha storslått jubileumshelg med «Humoraften» på fredag og lørdag i storsalen i kulturhuset. Da tar vi frem det beste av det beste, samt at vi tilfører noe nytt. Vi skal ha orkester på scene, og disse har allerede starta planlegginga sammen med oss. Vi gleder oss til å feire oss selv med hele tre arrangement, sier Skarsvåg.

Teaterlaget har faste øvelser hver onsdag. - Medlemsmassen vår er svært stabil. I 2015 deltok vi på et møte arrangert av kommunen v/Vida Bekken for å informere blant annet om kulturelle tilbud for «nye» frøyværinger. Vi har enda ikke fått medlemmer fra andre land, men om interessen skulle være der så ønsker vi dem velkommen i laget, sier hun.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no