Fløtta hit

- Jeg har et veldig positivt inntrykk av hitterværingen. Åpen og inkluderende. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg besluttet å flytte til Hitra, forteller Bente.

Fra Hattfjelldal til Hitra

Avgjørelsen ble tatt sommeren 2000. Ektemann Espen hadde kommet til Hitra noen få år tidligere på grunn av jobb. Likevel var på ingen måte sikkert at det var her familien ville ende opp.

- Vi var på leit etter en god bostedskommune for hele familien, og Trondheim var en av kommunene vi vurderte. Sommeren 2000 besøkte jeg Espen her på Hitra, og jeg kjente at her var det godt å være for både barna og meg selv. I det øyeblikket jeg foreslo for Espen at vi kunne flytte hit var avgjørelsen tatt. En beslutning vi står ved den dag i dag.

- Hitterværingen vil mye

For det er Bente helt klar på; det blir aldri aktuelt å flytte fra Hitra. Hun har kommet ”hjem”.

- Jeg kan aldri tenke meg å flytte fra havutsikten!, sier Bente med trykk på hver stavelse.

- Her savner jeg ikke noe. Hitterværingen vil mye, og får til mye. Dette er et engasjement som smitter. Om det er noe man ønsker seg her så setter man i gang og skaper selv, forteller hattfjelldalingen som selv har arrangert flere dansekurs de siste årene.

- Vi har slått rot

Etter at svigerforeldrene kom flyttende til Hitra for noen år tilbake ble det enda mindre for Bente og familien å lengte etter.

- Jeg er veldig fornøyd med kommunen både som arbeidsplass og som bostedskommune. Espen og jeg har bygd oss hus her, og den eldste datteren min etablert seg med familie på Hitra. Vi har slått rot, sier Bente Arntsberg med ettertrykkelighet.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no