Lørdag 10. september vil sykkelentusiaster stå på startsstreken i Fillan klare til start. I år som tidligere er det delt opp i ei lang rute og ei kort. Den lange løypa går Hitra rundt og er 10,7 mil lang. Kortløypa er 4,6 mil. Uansett om du sykler kortløpa eller langløypa er du garantert en fin naturopplevelse.

Afterbike

Ansvarlig arrangør for Hitrarittet, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann, håper så mange som mulig vil skape liv rundt løypa.

- Det er mange iderike og nyskapende sjeler rundt om i grendene, og denne dagen kan de få utløp for sin kreativitet. Syklistene setter stor pris på publikum som heier de fram, sier hun,

Etter sykkelturen rundt øya kan man hoppe ut av sykkelshortsen og inn i langbuksa og ta heisen til toppen av ny-hotellet.

- Nytt av året er at det blir ”Afterbike” i skybaren på Hjorten hotell i Fillan, sier Willmann. Syklistene er hjertelig velkommen .

Hitrarittet går av stabelen for femte gang i september. Dette bildet er fra fjorårets ritt.

Vil ha flere lokale utøvere

Syklister fra fastlandet er overrepresentert i rittet, så Willmann ønsker å få opp tallet på øyværinger.

- De fleste som sykler rittet er ifra fastlandet. Det er mange fra Trondheim og Orkdalsregionen, sier hun. Hun håper bedriftslederne vil pushe på slik at ansatte og familiene deres står på startsstreken 10. september. Spesielt ønsker Willmann at mosjonsklassen skal komme mer på banen. I de senere årene har interessen for langløypa vokst Ifjor var økningen markant da 120 syklister valgte denne ruta, forteller hun.

Tre tilfeldige av mosjonistene vil få en premie for innsatsen.

Trenger frivillige

Willmann er også ute etter frivillige som kan hjelpe til under arrangementet.

- Vi trenger folk i målområdet, trafikkvakter og MC-førere som blir med rundt løypa, sier hun. Arrangøren trenger til sammen rundt 30 frivillige som kan gjøre denne dagen til en opplevelse for deltakerne.

Allidrettsgruppa i Hitra Idrettslag vil arrangere et ritt for barn under 12 år i sentrumsområdet i Fillan samme dag.