Hva gjør man når verdens larm og vrede en dag bare blir for mye? Kjemper man mot? Gir man opp? Eller finner man kanskje frem sin indre idiot?

Rommet og romanen

Larmen og vreden av William Faulkner er en av modernismens store litterære klassikere.

Teaterstykket med samme navn, er scenograf Maret Tammes diplomoppgave til masterstudiet i scenografi ved Akademi for Scenekunst. Det var hennes idé å ta utgangspunkt i William Faulkners ikoniske roman fra 1929. Gjennom samtaler med instruktør Kjersti Haugen ble scenografien til forestillingen skapt. Deretter utviklet dramatiker og frøyværing Kristofer Blindheim Grønskag, en teatertekst i møtet mellom rommet og romanen.

Teaterstykket «Larmen og vreden» tar utgangspunkt i William Faulkners ikoniske roman fra 1929.

Mer tilgjengelig

- Larmen og vreden er veldig formeksperimentell og en av de vanskeligste bøkene jeg noensinne har lest, sier Kristofer Blindheim Grønskag til lokalavisa.

- Jeg har latt meg inspirere, og har laget en tekst på Faulkners måte som møter Faulkners tekst. Det er et mørkt stykke, men vi har prøvd å gjøre det mer tilgjengelig og fylt med enda mørkere humor.

"Bli med på den idiotiske tankerekken til en dysfunksjonell familie i en verden så håpløs at man ikke kan gjøre noe annet enn å le", skriver Trøndelag Teater i sin omtale av stykket.

Fredag 7.oktober har Larmen og vreden premiere ved Trøndelag Teater.

Kristofer har valgt å møte Faulkners mørke univers med en enda mørkere humor. Her ved skuespillerne Gunnar Eiriksson (Gullet) og Ida Cecilie Klem (Goldie_Locks_1000).