Rolf Karlsen opplevde sitt største øyeblikk i løpssammenheng da han på søndag satte flere storkanoner på plass og ble norgesmester i terrengløp.

-Jeg traff med dagsformen og hadde en bra dag. Det var skikkelig artig at det jeg presterte holdt til seier, sa Rolf etter at han hadde sikret seg karrierens aller første NM-gull.

Han måtte innrømme at det er litt spesielt at det skjer i en alder av 64 år. Hestvika-sliteren har imidlertid hatt en oppsiktsvekkende utviklingskurve etter at han fattet interesse for løpingen i godt voksen alder.

Skader

Rolf Karlsen fra Børøsundet ved Hestvika har gjort en god figur i de løpene han har deltatt i denne sommeren og høsten. Det har imidlertid blitt færre konkurranser enn det den lettbeinte pensjonisten hadde lagt opp til. Det har sammenheng med at han har slitt med skader i etterkant av det tøffe konkurranseprogrammet i St.Olavsloppet. Rolf løp alle fire dagene og det ble også lage etapper på den godt trente veteranen.

Slo favorittene

-Det har liten hensikt å være etterpåklok. Men jeg burde nok ha lagt inn en kviledag i stedet for å løpe hver dag under stafetten. Spesielt så lenge de aller fleste etappene går på asfalt og det blir lite tid til å hente seg inn, sa den nybakte norgesmesteren som på sensommeren blinket ut NM i terrengløp som et av sesongens store mål. Siden har han han mesterskapet i tankene.

Det var ikke mange som trodde at Karlsen var kapable til å gå til topps. Han skulle tross alt bryne seg på løpere som Even Løkken og Bård Olav Moen som begge er for storkanoner å regne i veteransammenheng. Begge har gjennom flere tiår oppnådd gode tider og plasseringer i mesterskap og andre løp.

GULL: Rolf Karlsen opplevde sitt største øyeblikk i idrettssammenheng da han satte Even Løkken og Bård Olav Moen på plass og ble norgesmester.

Hadde en god dag

Det samme gjelder Otto Helge Reitan (Leik) og Kjell Eriksen (Ogndal) som var to andre konkurrenter som hadde forhåpninger om å blande seg inn i medaljestriden i Rindal. Skibygda som viste seg frem fra sin beste side da Rolf ble norgesmester for aller første gang. Hitterværingen lot seg ikke stresse over at det var tre-fire minusgrader og kaldt da han ankom arenaen.

-Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle klare å få tatt ut det jeg er god for, sa Rolf som hadde bestemt seg for å åpne forholdsvis rolig.

Han løp kontrollert den første kilometeren og lå bak de største favorittene i klasse 60-64 år da en av de seks kilometerne var unnagjort. Karlsen følte at kroppen spilte på lag og det var mulig å løpe fortere enn han hadde gjort i starten. Det førte til at han satte opp farten og etter hvert parkerte den meritterte Strindheim-duoen.

Ble heiet frem

Moen og Løkken måtte se seg slått med godt og vel halvminuttet av den ferske norgesmesteren fra øyregionen.

Kona Inghild var blant tilskuerne denne gangen. Hun har ikke for vane å være med på løp. Det hører sjeldenhetene til at hun er med for å heie på sin bedre halvdel. «Timingen» kunne ikke ha vært bedre da hun først bestemte seg for å bli med. Rolf som for øvrig er av det sindige slaget, syntes det var artig at hun var ringside da det ble seier.

-Jeg må innrømme at det var artig å bli ropt frem som vinner. Spesielt når det var Moen og Løkken som sto på de andre trinnene på seierspallen, sa Rolf som har hatt mange flotte opplevelser etter at han fattet interesse for løpingen.

De siste årene har han stort sett vært topp tre hvert eneste år på den norske 10-kilometersstatistikken i sin årsklasse. Det håper han også å være i år når det blir gjort opp status rundt juletider. Han er på ingen måte mett på gode tider.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no