Lørdag og søndag kommer det to ulike grupper med barn og unge til Frøya Motorsportsenter.

Ungdommer fra hele landet

- Denne helga arrangeres det en stor ungdomssamling i Barnekreftforeningens regi og tordag ankom det 15 ungdommer fra hele landet til Trondheim for en opplevelseshelg, forteller Mads Bøhle, trivselsykepleier i Barnekreftforeningen.

Han har sammen med Charlotte K. Nielsen og Elisabeth Fjukstad ansvarlig for denne ungdomssamlingen i Barnekreftforeningen.

Alle ungdommene har med seg en venn, ledsager eller foreldre på turen og fredag, var de enten på Norges største bilbanesenter i Trondheim, på ridning på Stall Smistad eller på Fotofagskolen. Fredagskveld satte de imidlertidig kursen mot Frøya.

- På lørdag skal vi på Frøya Motorsportsenter å kjøre drifting, etterfulgt av en Gokartturnering og sosialt arrangement på kvelden.

Bilder fra Barnekreftforeningens Ungdomssamling i dag.

Opplevelsesdag for sykehusbarn

På søndag kommer det barn og ungdom tilknyttet sykehuset på dagsbesøk til Frøya Motorsportsenter, forteller Bøhle. Gjennom jobben sin trivselssykepleier, tilrettelegger han for forskjellige trivselstiltak for barn og ungdom som er innlagt ved avdelingen Barn 4 Kreft og blodsykdommer, St. Olavs Hospital.- Det blir en opplevelsessøndag for sykehusbarna og dette kan vi arrangere gjennom foreningene Hockey mot kreft og Stiftelsen Sykehusbarn. De skal også prøve drifting og kjøre Gokart.

Konge at så mange stiller opp

Det var lignende dager ved Frøya Motorsportsenter i fjor også.

- I fjor sponset Hockey mot kreft noe av arrangementet, ved siden av frivillig innsats fra driftingteam og Frøya Motorsportsenter.

I år er det også frivillig innsats fra lokale aktører og team, men Barnekreftforeningen betaler en delsum for arrangementet lørdag og Hockey mot kreft sammen med Stiftelsen Sykehusbarn søndag.

- En stor takk til initiativttakerne Morten i Planet Hifi og Johan i 2fast og resten av driftingteamene.Gjengen her og sjåførene har i år som i fjor skapt magiske øyeblikk. Og takket være Stig Tore og gjengen på Frøya Motorsportsenter som lokal arrangør og tilrettelegger, så har dette blitt en fartsfylt opplevelse og et minne for livet for deltakerne, sier Bøhle.

Bilder fra Barnekreftforeningens Ungdomssamling i dag.

Får testet sine grenser

En del av barna og ungdommene blir nok fort slitne, som følge av senskader etter kreftbehandlingen.- Det kommer nok til å bli en påkjenningen på kroppen og vi prøver å tilpasse aktivitetene til hver enkelt, men det er også viktig at de får prøvd ut sine grenser og det får de ved Frøya Motorsportsenter.Det kommer til å bli en flott opplevelse, smiler Mads. - Barna og ungdommene gleder seg, særlig de som vet hva de går til. Andre igjen vet ikke hva dette vil innebære, men det er halve moroa.