- Småhærverk har vi alle vært med på. Men når man sprenger postkassen, når man knuser ruter såpass mange ganger at det virker som dette er noe "noen holder på med", ja, da kopler vi politiet inn i saken, sier Bjørn Nilsen på Hemnskjela.

Han begynner å bli mektig lei av hærverk rundt omkring på øya. Selv ble hans bolig utsatt for knusing av 4-5 kjellervinduer i nyttårshelga. Leieboeren har fått ødelagt tv-antenna si. - Og en annen hemnskjeling fikk postkassen sin sprengt i fillebiter sist sommer, forteller Nilsen.

Rev ned flaggstanga

I tillegg opplyser politiet til lokalavisa nå i dag at enda en huseier har rapportert inn betydelig hærverk de siste dagene. Her har noen revet ned flaggstanga. I tillegg er det knust ruter på feriehuset og et uthus.

- Det er jo ingen mordsak, men nå må politiet kunne se sammenhengen i disse tilfellene. Her er noe som ligner på en liten trend vi ikke vil ha noe av. Det har også vært hærverk på fyret Terningen og andre steder i leia, forteller Nilsen.

Og politiet sier de nå er interessert i tips fra lokalbefolkninga.

- Det er utidig at ting og hus ikke får stå i fred. Det er til ergrelse for den som blir utsatt for det, selvsagt. Politiet er bedt om å gjøre undersøkelser i håp om å få slutt på dette, sier politioverbetjent Jostein Rindal til Hitra-Frøya.

Politiet vil ha tips

Han forteller at lensmannskontoret i Snillfjord og Hemne i går fikk inn rapport fra trondheimspersonen som er utsatt for flaggstang-riving og ruteknusing.

- Et enkeltstående tilfelle av hærverk er ikke det politiet først kaster sine øyne på, kanskje. Men når vi nå har flere innrapporterte forhold, blir det mer alvorlig, sier Rindal. Han håper alle som kan ha sett eller hørt noe i sakenes anledning, vil ta kontakt med politiet.

- Hemnskjela er et lite sted, og flere kan ha hørt eller sett noe. Vi er avhengige av tips, sier Rindal.