- Tida gikk og vi hadde vel egentlig mistet håpet om å mottaen hilsen fra Statsministerens kontor. Men jaggu kom det post, forteller Heidi G.Nielsen.

Som lokalavisas papirutgave skrev fredag, reiser om kort tid fem lystige damer fra øyregionen over tilShetland for å møte kollega Jane Robertson.

Robert Robertson, Janes far, erihuga norgesvenn og deltok under festmiddagen 17. mai med ingen ringere ennstatsminister Jens Stoltenberg som bordkavaler. Stoltenberg feiret 17. mai påShetland i anledning åpningen av museet som skal hedre nordmenn og shetlenderessamarbeide under andre verdenskrig.

Hilsen fra Statsministerens kontor

Mister Robertson var svært stolt av å få være en del avdenne feiringa og som en oppmerksomhet kom en oppfinnsom gjeng opp med ideen omå overbringe ham en hilsen fra selveste statsminister Stoltenberg.  Post ble sirlig oversendt statsministerenskontor og ventetiden begynte.

- Tida gikk og vi hadde vel egentlig mistet håpet om å mottaen hilsen fra Statsministerens kontor, men jaggu kom det post, fortellerbooking-ansvarlig for reisen, Heidi G Nielsen.

I posten kom følgeskriv til den reiseklare gjengen, med takkfor at de ville overbringe hilsenen og stiv og fin konvolutt merket Robert B.Robertsen, Shetland.

-Vi gleder oss sånn til å overlevere, forteller Nielsen.

Jobber hos Aqualine

Jane Robertson Manson har i mange år jobbet freelance hos Aqualine AS på Frøya. Jane, som egentlig bor fast på Shetland, spleiser tauverk, fletter tamper og lager fortøyninger

- Like godt som de erfarne gutta, forteller Hanne Tobiassen Lassen. Hun er en av de fem øydamene som snart for alvor skal sette seg i fly og rette snuten mot Shetland.

– Jane har leid buss for å vise oss  rundt på Shetland, så der får vi guiding med ”all inclusive”, spøker de fem reiselystne da lokalavisa er på besøk.

Reiser med lokalt flyselskap

Da bookingansvarlig Heidi Nielsen ville undersøke pris hos de forskjellige tur-operatører var det både lange ventetider og høye priser. Men da Heidi la linjalen på kartet virket reisetiden på 30 timer totalt uforstålig i henhold til både pris og reisetid.

– Det var jo ikke mange centimetrene over til Shetland, derfor kom ideen om å spørre Audun Klev om han kunne ta oss over til Shetland med småfly.

– Og slik ble det, sier oppglødde og reiseklare damer.

Klev, både rask og billig

Totalt vil flyturen med Klev Airlines kun ta to og en halv time i effektiv flyvning. Men i og med at jentene fra Frøya må tollklareres, må flyet mellomlande i Ålesund.

– Ja, tollerne på Flatval er jo tatt ut i permisjon, spøker Lassen, så da må vi ned å bli deklarert i Ålesund.

Pilot Klev er nå på en ukes ferie i varmere strøk, for å lade batteriene til flyturen med damene.

- Forståelig at det er nødvendig, legger Heidi Glørstad Nielsen til med et smil.

Reisebrev følger

Bortsett fra at bagasjen måtte pakkes om, går turen foreløpig etter planen. Om bord i flyet til Audun er det svært trangt, men etter bagasje er omprioritert blir det etter planen plass til alle.

– Beautybagene våre må nok dessverre bli igjen på Frøya, men vi skal pynte oss godt før vi drar, kniser damene.

–Marit er den eneste med løyve for beautybag. Hun er prinsesse og har lov å ta med litt ekstra stæsj, skytes det muntert inn, før reisemøtet går sin gang videre ute på Uttian.

I posten kom følgeskriv til den reiseklare gjengen, med takk for at de ville overbringe hilsenen og stiv og fin konvolutt merket Robert B. Robertsen, Shetland.