Det var sist helg at Svein Tobiassen fant fire av villsauene sine angrepet av en hund, på beite mellom Tverrvågen og Espneset.

- Det var ikke noe trivelig å finne sauene. Et av lammene var så sprengt at det døde etter et par timer, og en av sauene måtte avlives på grunn av hundebitt i halsen. De to andre sauene har også bittskader, men jeg tror de berger, sier Tobiassen.

- Måtte skyte fire sauer

Men dette var ikke første gangen sauebonden har opplevd hundeangrep på sauene sine.

- Den første gangen var det feriefolk som så at to hunder angrep sauene. De varslet politiet, men de hadde ikke tid til å komme. Da ble fire sauer så skadet at jeg måtte skyte dem. Men hunden ble fanget og jeg fikk ordnet opp med hundeieren, som selv valgte å avlive hundene, forteller Tobiassen.

- Jaget sju sauer på sjøen

-  Den andre gangen fant jeg sju sauer døde i sjøen.  Jeg kan ikke si sikkert om det var en hund som hadde jaget dem, men sauene løper ikke frivillig ut i sjøen og dør. Derfor går jeg ut fra at det var hund, sier Tobiassen.

- Denne gangen klarte folk å hente inn hunden, og eierne hadde tatt den med seg før jeg kom. Men jeg har sett den løs flere ganger, og mener at om folk ikke skjønner at de skal ha hunden i bånd, så behøver de ikke ha hund, mener Tobiassen.

- Denne gangen ble jeg forbannet, og gikk derfor til politiet for å anmelde saken, sier Tobiassen.

- Må ha kontroll på hunden sin

Han mener hundeeiere må holde hunden sin i bånd for å forhindre at det skjer igjen.

- Vi har hatt spørsmålet om båndtvang opp i saueavlslaget flere ganger, spesielt etter at det har vært fire hendelser bare i år på Hitra. Men vi ønsker ikke å ha båndtvang hele året. Loven er streng allerede, og det står klart og tydelig at eieren skal ha kontroll på hunden sin. Da skal det ikke skje slike ting, mener Tobiassen.