Ordfører Berit Flåmo (Ap) og politikere som representerte et klart politisk flertall i Frøya gikk tidlig ut og fredet Dyrøy skole sist høst. Dette skjedde etter konsulentrapporten som anbefalte nedleggelse av skolen. Likevel legger rådmannen nå fram et innstilling til skole- og barnehagebruksplan der han foreslår at elevene ved Dyrøy oppvekstsenter overføres til Sistranda skole ved skolestart 2013/2014.

FAU-leder Terje Svensen ved Dyrøy oppvekstsenter ler litt oppgitt når lokalavisa forteller hva som står i saksdokumentene.

- Javel.... Nå må de snart bestemme seg. Med så klare signaler som har kommet politisk på at skolen skal bevares, så viser bare dette at de lever i to forskjellige verdener der på huset, sier Terje Svensen.

- Det er fryktelig rart at rådmannen ikke kjenner sin besøkelsestid. Og han må skjønne at det ikke går an å utsette et lokalsamfunn for de samme belastende prosessene, år etter år. Vi kan ikke leve med stadige soloutspill fra rådmannen. Nå må de som sitter på kommunehuset snakke seg litt mer sammen, synes jeg, sier FAU-lederen.

- Men føler du deg trygg på at politikerne står ved hva de har sagt?

- Med en slik kanon på dekk, så kan man ikke være helt trygg. Men vi må satse på at politikerne er såpass pålitelige at de står ved det de har sagt, sier Terje Svendsen, FAU-leder ved Dyrøy oppvekstsenter.

Som nok en gang foreslås nedlagt av rådmann Ole Henrik Fjørstad.