- Jenta ble funnet av noen lærere som påtraff henne langs veien. Hun har vært ute og gått hele tiden, forteller politiets operasjonsleder Rune Brandmo til Hitra-Frøya.

Den omfattende leteaksjonen kunne avbrytes med lykkelig utgang rett over klokka 01. Da hadde 13-åringen vært savnet fra sitt hjem siden skoleslutt.

- Har jenta gikk noen forklaring på hvorfor hun var ute og gikk?

- Det hadde vært en episode på skolen som hun var usikker på og som gjorde at hun ikke torde gå hjem. Men 01.03 ble hun funnet og dette endte god, heldigvis, sier Brandmo.

Stor leteaksjon iverksatt

Klokka 22:45 mandag kveld fikk Hovedredningssentralen melding om å iverksette søk etter jenta, som bor på Fjellværøya.

- Hun kan være hos venner, hun kan være ute. Vi holder alle muligheter åpne, sa redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til lokalavisa ved midnattstider.

- Jenta har vært på skolen i dag, men var ikke hjemme da foreldre kom hjem ved 18-tida. Og hun har ikke kommet hjem i kveld. Det blir nå lett etter jenta utover natta, sa Vaage.

Mange frivillige bidro i letingen

Leteaksjonen ble ledet av politiet i Sør-Trøndelag. Operasjonsleder Rune Brandmo sa ved 00.30-tiden at det etterhvert var kommet mange letemannskaper til jentas hjemsted. Det ble søkt med varmesøkende kamera fra et Sea king redningshelikopter. Det lokale politiet og Røde Kors var på plass, Norske redningshunder var på vei, det samme gjaldt  en hundepatrulje fra Trondheim. I tillegg var det kommet til ganske mange frivillige.

13-åringen sist ble observert da hun dro fra skolen og at det ble utover natta lett både til lands og til vanns over store områder. Politiet fikk melding kl. 21.28 om at jenta var savnet. Før det ble det ifølge politiet blitt lett og ringt etter jenta uten at noen kom i kontakt med henne.