Tross varierende værforhold med både snødriv og strålende solskinn om hverandre, var det god stemning på Asmundvåg skyteanlegg i dag.

I løpet av arrangementet, ble det konkurrert i seks pistoløvelser.

Det ble også avholdt Kretsmesterskap i to øvelser; spesialpistol og spesialrevolver.

Gode lokale resultat

Det var deltakere fra hele Midt-Norge representert, fra Romsdalen i sør til Verdalen i nord.

- I år er det moderat deltakelse sammenlignet med tidligere år, forteller Jørgen Olsen, leder i Hitra pistolklubb, men legger til at det er særs gledelig at de lokale utøverne kan sjikte med gode resultater fra dagens konkurranser.I tillegg til stor skyteaktivitet, er dette også et sosialt arrangement, hvor blant annet de første deltakerne dukket opp allerede på onsdag.

- Det e my artier å holde på med skyting, enn med for eksempel fotball, ler deltaker Arild Inge Wollan.Sammen med kona Britt Elena Wollan, som også er en svært dyktig skytter, har de tatt turen hit for å representere Støren Pistolklubb under konkurransen.

Rekruttering

Under feltskytingen var det mange gode skyttere i aksjon, men det var også rom for de som ikke hadde prøvd pistolskyting før. Ida Nesset (27) fra Hitra fikk prøveskyte.

- Jeg er kun med for artighetsskyld, ler hun.

Selv om Ida både jakter og trener skyting vet hun ikke om det blir videre pistolskyting fremover, men en ting er sikkert; - Det er artig å prøve, selv om det ikke blir treff.

FV: Henrik Elgsæther, Trondhjems PK, vant ungdomsklassen spesialpistol og spesialrevolver. Britt Elena Wollan fra Støren PK, vant gull i spesialrevolver. Arild Inge Wollan fra Støren PK, vant gull i spesialpistol og bronsje i spesialrevolver. Jørgen Olsen fra Hitra PK vant sølv i spesialrevolver og bronse i spesialpistol. Bjørnar Elgsæther fra Trondhjems PK vant sølv i spesialpistol
Det var også rom for å prøve pistolskyting i dag. Her instruerer Jørgen Olsen hvordan våpenet fungerer til Ida Nesset.
Arne Aarnes Hitra PK i øvelsen "Revolverfelt". Foto: Jørgen Olsen