Den store og innholdsrike eneboligen på Sistranda var annonsert for 4.490.000 kroner. Da handelen var avsluttet i går, kunne selgeren ifølge Eiendomsmegler 1 Midt-Norge cashe i fem millioner kroner. Det er altså mer enn en halv million kroner over prisantydningen og gjør at denne boligen trolig setter omsetningsrekord for eneboliger på Frøya. Forrige kjente prisrekord er på rundt fire millioner kroner.

- Jeg kan i hvert fall ikke komme på noe annet som vi har omsatt på Frøya til denne prisen, sier megler Eskil Wahl til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Godt tegn

Wahl gikk i fjor høst ut i lokalavisa for å slå tilbake mot sentrale økonomers krisebeskrivelser av boligmarkedet og mot den "generelle oppfatningen" om at det er boligmangel i øyregionen. Wahl mener slike eksempler som Sistranda-boligen viser at interessen for øyregionen fortsatt er stor og at folk er villig til å bla opp store summer.

- Det er et godt tegn inn i boligmarkedet og litt sånn som jeg antydet at  prisene her ute i øyregionen ikke har hatt noe dramatisk fall. Det kommer stadig tilbake til beliggenhet og beliggenhet. Er det gunstig beliggenhet, er folk villig til å betale, sier Wahl.

Spesiell eiendom

Boligen er på tre plan og ligger et par hundre meter fra Statoilstasjonen. Boligen har flott utsikt mot havet og Inntian. Tomta huset står på, er rundt 16 mål, og i tillegg har eiendommen rettigheter i et fellesareal på 155 mål. Et uthus og naust hører også til eiendommen.

- Det var flere interessenter på banen, og salget ble avgjort etter budrunde, forteller eiendomsmeglerfullmektig Aleksander Hansen. Det er han som har stått for salget. Også Hansen mener dette eksemplet viser at det er betalingsvilje for spesielle boliger i øyregionen.

- Det er et tegn på at prisen ikke bestandig har så mye å si. Prisantydninga på denne boligen var jo allerede en halv million kroner over forrige rekord. Og når den går for en halv million over det igjen, vitner det om betalingsvilje og interesse for spesielle objekter utpå her, sier Hansen.

PS: Organisasjonen Great Place to Work, som årlig analyserer og vurderer tusenvis av bedrifter nasjonalt og internasjonalt, har utpekt EiendomsMegler 1 Midt-Norge til Norges nest beste sted å arbeide.

Forrige kjente prisrekord på Frøya er på rundt fire millioner kroner. Denne gikk for fem millioner kroner. (Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge)