Elever fra Hitra videregående og Frøya videregående skole møttes til samling for å skoleres til å bli ungdom med MOT i begynnelsen av denne måneden.

Hitra videregående har vært MOT-skole i mange år, og utdanner hvert år ungdommer med mot. Disse ungdommene gjennomfører klassebesøk for vg1 elever og er med i ei miljøgruppe som ordner trivselstiltak på skolen.

Mandag og tirsdag i uke 46 var det på nytt duket for skolering av nye elever, og i år ble dette gjennomført i samarbeid med Frøya vgs. Fra MOT sentralt kom Sverre Ræder, og han stod for innholdet og skoleringen den ene dagen. Ræder jobber i MOT og via han ble ungdommene kjent med MOT, hva MOT står for og hva som kan forventes av en ungdom med MOT.

Mandagskvelden ble avsluttet med pizza og bowling, før det ble filmvisning, gitarklimpring og overnatting i klubbhuset i idrettsparken på Fillan. En flott kveld der ungdommene ble bedre kjent.

Tirsdag var det en mer praktisk økt, der ungdommene jobbet med oppgaver de skulle ta med seg tilbake og videreføre til skolene sine. Ulrik Ervik (Frøya vgs), Kjersti Rønningen (Hitra vgs) og Ola Vigdal (Hitra vgs) er godt fornøyde med skoleringen.

- Elevene viste stort engasjement og deltok aktivt og reflektert i samarbeidsoppgavene, forteller de.

En av de første oppgaven er å arrangere MOT-til å glede dagen 22.11.