- Medsangen håper vi på ytterligere klubbidentitetsbygging for både spillere ogsupportere, sier Kjersti Rønningen, som overrasket med Hitra FKs nye supportersang under kveldens lagsamling i Ægirsalen(klikk på bildetover for å høre sangen).

- Hitra skal ikkevære dårligere enn Frøya

Hitra Fotballklubbs offisielle lagsang er skrevet og gitt til laget av musiker og låtskriverSten Egil Røvik. Ideen om å lage fotballsang fikk Røvik da Frøya FK plutseligla ut sin fotballåt tidligere i år. Her skal ikke Hitra være noe dårligereheller tenkte Røvik og med ett begynte et tidligere ukjent suporterhjerte åbanke.

- Jeghørte Frøyas fotballsang og tenkte at det burde vel mitt lag også ha. Derforble sangen til ganske raskt, og arbeidet begynte med å videreutvikle tekst ogmelodi, forteller Røvik.

Låtakom brått

Sangen kom raskt og i løpet av et pardager var både tekst og melodi på plass. Fra sitt studio på Hitra toktrommeslageren låta med seg på øving med bandet Uten Fast Bopel for å teste dethele i levende live.

- Dajeg fortalte Johan Olsen, Brynjar Hassel og Jonas Peitersen at jeg haddeskrevet suportersang så de andre først litt rart på meg. For jeg må vel innrømmeat dette kanskje er det nærmeste jeg har vært idrettsinteressert på ganskemange år, ler Røvik, som spiller trommer på låten.

Da dagen kom for innspilling ble flere av bandmedlemmene forhindret fra å møte i studio og studiomusikere måtte leies inn i hui og hast, med vokalist Stig Nergård og bassist Espen Hammer.

Spentpå om det klaffet

Låta fungerte godt live også og herifragikk turen til studio for å spille inn den litt uvanlige gaven. Noen få ukersenere var tiden kommet for å overraske Kjersti Rønningen, og med demoen i håndamøttes musikk og idrett i Hitraidrettspark for å se om det var klaff.

- Jøss,så bra sier Kjersti og tramper takten. Denne skal vi bruke i forkant av vårehjemmekamper og blir en flott overraskelse under kveldens kickoff, smilerRønningen.

Enartig og hyggelig gest

Rønningen sier til lokalavisa at de synes dette både er en artig og kjempehyggeliggest. Medsangen håper de å ytterligere bygge klubbidentitet og lagfølelse for både spillere og supportere. Laget harogså fått alle rettigheter til sangen og kan økonomisk også kanskje dra nytteav en slik gave.

- Deter jo ikke mye til gave, men klubben har fått låta med alle rettigheter ogtanken var at de således også høste glede av den økonomisk fra første solgteeksemplar om de velger å trykke den opp, legger Røvik til, og er litt lettetover at det ble smil i klubblederens ansikt da tonene begynte å strømme.

Endrakt og et adgangskort

Litt smil og latter ble det også da detskriftlige gaveønske kom fra låtskriveren med forslag til oppgjør. En signertdrakt med navn på ryggen og et kort som gir adgang til alle lagetshjemmekamper. Fra nå og til evig tid.

Det er vel det nærmestejeg noen gang kommer en fotballdrakt med navn  på ryggen, så derfor måtte jeg jo benytte sjansen. Adgangtil lagets kamper vil jo også bli nyttig i tiden fremover, for med så mangeunge talenter som klubben har fostret frem i det siste må det jo bare bli tippeligaplassen dag, ler Røvik. Og Rønningen bekrefter at drakt er bestilt. Signert avdamelaget.

Sammen for Hitra FK: Musiker Sten Egil Røvik overleverer den ferdige versjonen av supportersangen til Kjersti Rønningen, leder i Hitra FK.