Det var en bulgarsk kamskjelldykker i 50-årene som omkom da et arbeidslag på fire dykkere jobbet ombord i Frøya-båten ”Atlantic Strømøyvåg” ved Hallarøya på Smøla. Ulykken skjedde lørdag. Mannen etterlater seg ifølge politiet en datter og en svigersønn på Frøya.

Politiet har startet etterforskningen for å finne ut hvorfor kamskjelldykkeren, som var bosatt på Frøya, døde. De vil nå undersøke om dødsulykken skyldes teknisk svikt eller andre forhold.

Leter etter dykkerutstyret

- Dykkerutstyret ble sluppet i sjøen for å gjøre det lettere å få dykkeren om bord. Vi gjorde et forsøk på å finne det i går, uten å finne det. Vi skal ned og dykke igjen i dag for å finne dykkerutstyret, med tanke på å undersøke det for å finne ut om ulykken skyldes tekniske feil, forteller Asbjørn Holand, politiførstebetjent ved Smøla lensmannskontor, til lokalavisa Hitra-Frøya.

Har begjært obduksjon

Hovedredningssentralen fikk en Mayday-melding fra "Atlantic Strømøyvåg" i 13-tiden lørdag. Det ble gjort gjenopplivningsforsøk mens ambulansebåten kjørte til land, før mannen ble fløyet videre til St.Olavs hospital i Trondheim, der han ble erklært død lørdag ettermiddag.

Han vil nå bli obdusert.

- Politijuristen har begjært obduksjon for å kunne fastslå dødsårsaken, forteller Holand.

Videre er Arbeidstilsynet koblet inn, ettersom kamskjelldykkeren var på jobb da ulykken skjedde.

- Lensmannen er i møte med Arbeidstilsynet i Aure nå, som vil vurdere ulykken i forhold til HMS og lover og forskrifter, forteller Holand.

Holand ønsker ikke å kommentere detaljer rundt dykkerulykken.

- På grunn av etterforskningen kan vi ikke gå ut med detaljer om selve hendelsen.