Noen som har lyst på kaffe og wienerbrød - og en prat om mediebruk og informasjonsbehov med en av våre journalister?

Det er redaktør Bjørn Lie Rønningen i Hitra-Frøya som spør. Lokalavisa Hitra-Frøya vil i løpet av uke 22 (fra 29.mai) lære mer om øyværingers bruk av og behov for lokal informasjon fra øyregionen, og inviterer seg derfor hjem eller på skole/jobb til en del øyværinger.

- Vi kan lese mye ut av våre daglige statistikker om lesing av vårt digitale innhold og fra generelle målinger om lesing av papiravisa. Men vi har også lyst til å lære mer om hvilke behov øyværinger har for informasjon, og om hvordan de bruker oss og andre medier, inkludert de sosiale, for å bygge en enda bedre lokalavis for Hitra og Frøya i tida framover, sier Rønningen.

En av journalistene vil reise rundt i øyregionen den kommende uka for å sette seg ned i ro og mak med lesere i alle aldre. Samtalen vil vare i underkant av en time. Innholdet fra samtalen blir bare brukt internt. Hensikten, forklarer redaktøren, er å forstå mer hvordan leseren bruker og søker informasjon gjennom dagen, som i etterkant kan brukes til å identifisere muligheter for lokalavisa.

- Her trengs ingen forkunnskaper for å si ja takk til besøk. Man trenger ikke engang å være fast leser av lokalavisa. De som aldri bruker oss kan lære oss vel så mye som de som bruker oss flere ganger om dagen. Så her ønsker vi kontakt med alle. Det eneste vi ber om er en times ledig tid. Kaffe og wienerbrød ordner vi, sier Rønningen.

Han spør fortrinnsvis om besøk på dagtid, men redaksjonen har også mulighet på ettermiddagstid.

Send redaktør Bjørn en liten melding på bjorn@hitra-froya.no eller 95050030 hvis vi kan ta med wienerbrød hjem eller på arbeid/skole til deg.