Denne helga deltar Hitra-bedriften Sydilla AS på "Syfestivalen" i Stockholm. Den tradisjonsrike festivalen er Sveriges største messe for håndarbeid, og drar to ganger i året 11-12.000 besøkende til Älvsjö utenfor Stockholm. I tillegg arrangeres den også i mindre skala andre steder i Sverige.

Hit kommer håndarbeidsinteresserte fra hele nabolandet vårt for å inspireres, delta på workshops, få demonstrasjoner av det nyeste innen symaskiner samt handle stoffer, garn og tilbehør.

Energi og inspirasjon

- Dette er så gøy. Vi reiser hjem etter fire hektiske dager med sus i ørene og trøtte bein, men er også fulle av energi og inspirasjon etter en flott opplevelse, sier Venke Glørstad som driver nettbutikken Sydilla.

Med til Stockholm er også Venkes tidligere kollega og medeier Eva Lövenius. De forteller at dette er en unik mulighet for å markedsføre bedriften og treffe mange interesserte og handlelystne kunder på et sted.

- Det er dessuten moro å treffe kollegaer innen samme bransje. Vi er blitt ganske godt kjent etter hvert, og det er flott å kunne utveksle erfaringer på et slikt sted.

Sydilla har også med seg den nye mønsterboken "Sy til liten og stor" av den kjente hobbysyersken Kristin Thornes alias Heilt Spesiell, der Sydilla bidrar med stoffer.

Pause fra egen messe

Dette er åttende gang Sydilla deltar på den svenske symessen, men første gang siden bedriften flytta hele virksomheten tilbake til Hitra og Norge.

- Det er litt mere med det å reise på salgsmesse fra et land utenfor EU, men vi gjorde det lett for oss denne gang og sendte varene istedenfor å kjøre selv som vi pleier.

Glørstad er også med å arrangerer Norges svar på Syfestivalen utenfor Oslo, men har en pause fra messearrangeringen i år.

- Det har vært litt hektisk med flytting og annen jobb, men neste år har jeg store planer om å ta opp igjen symessa jeg var initiativtaker til. Messe er utrolig gøy. Det ligger en spesiell stemning i luften og det er ikke et surt ansikt å se. Dette er energi-påfyll i store monn, smiler Venke Glørstad som gleder seg på ei hektisk helg i Stockholm.