Det lokale engasjementet rundt flyktningkatastrofen ved Middelhavet er stort, og det viser seg også i helt konkrete handlinger.

Ingrid Skjærstein Johansen tok et gavelotteri på sparket på Mausund i går, og Hege Larsen Sørgård, som står bak en stor innsamling av klær og utstyr til flyktningene ved Middelhavet, har nå en stor haug av utstyr som er tiltenkt flyktningene.

- Nå trenger vi noen som kan ta på seg å transportere klær og utstyr fra Dyrøya til Trondheim. Kan noen hjelpe? spør Hege Larsen Sørgård gjennom lokalavisa Hitra-Frøya. Larsen Sørgård satte igang en spontan innsamlingsaksjon da nyhetene om flyktningene fra Syria strømmet innover oss, og responsen har vært stor.

Hennes engasjement har også vakt oppsikt på den norske båten "Siem Pilot", som hjelper båtflyktninger i Middelhavet. Ifølge frøya.no skriver politimannen Bård Larsen dette på Larsen Sørgårds Facebook-side:

- Flott initiativ, Hege! De fleste vi tar ombord på Siem Pilot kommer stort sett i en bukse med ødelagt glidelås, hullete t-skjorte og hvor sko er luksus. Riktignok ikke så mange syrere, men migranter er migranter.