Mange kom for sent til første skoledag, da det hersket usikkerthet omkring skoleskyssen i øyregionen. En fortvilet mor fra Dolmøy tok selv kontakt med Atb og fikk i likhet med lokalavisa først oppgitt at buss nummer 5207 fra Bekneset som skal korenspondere med buss 320 til Fillan dessverre hadde uteblitt.

-Det virket som om de ikke hadde anelse om hva som hadde skjedd, sier Ulrikke til lokalavisa.

Utover morgentimene viser det seg imidlertid at det ikke bare er på Dolmøya det har vært litt kluss med buss første skoledag. For på Frøya har også foreldre måttet kjøre skolebarna til skolen i mangel på annen skyss.

Nye avgangstider

Kommunikasjon og markedssjef i Atb, Grethe Opsahl tar senere kontakt med lokalavisa og avkrefter at bussen fra Beknes har uteblitt. Bussruta er endret og bussens avgangstid er  bare flyttet tidligere på morgenen

- Boreal bekrefter at de har kjørt ruta som normalt, men denne bussen har ny og tidligere avgangstid. Det er nok dette passasjerene ikke har vært klar over, sier Opsal, som legger til at det er skolen som i utgangspunktet er ansvarlige for å opplyse elevene om de nye rutetidene. I tillegg har skolerutene ligget ute på atb. Vi beklager uansett om denne informasjonen ikke har kommet tydelig frem til elevene, sier Grethe Opsal.