Terje Kilen har vært Trøndelags værspåmann i flere år.  Han har utgitt værdagbok siden 2008, og nå er også 2013-utgaven i handelene. Her spår Kilen været fra uke til uke gjennom hele året med utgangspunkt i Trondheim, Oppdal, Røros og Hitra.

For oss som bor her på kysten, kan spåmannen fortelle at juni starter tilskyet og nokså våt. Sommeren kommer i tredje og fjerde uke av juni, og et stykke inn i juli kommer også mer sommerlige temperaturer, om vi skal tro Kilens tolkning av gamle værtegn.

Sats på 8. -14.juli

8. -14.juli ser ut til å gi størst sjanse for god og fin sommer, ifølge spåmannen. Første uke begynner med regn. Utover i uka og i andre uka er det pent vær, noe som holder seg ut i den tredje uka. Temperaturene vil da komme opp i rundt 17 grader. Deretter blir det tilskyende i kaldere, og siste uke i juli er det spådd mye regn.

Kilen mener august vil starte ok for kystens del, men det går dessverre ikke lenge før skyene og regnet kommer. Først rundt den 20. august vil det bli oppklarende og pent vært igjen, sier Kilen.

Har lært av gamle værspåmenn

Terje Kilen har hentet lærdom fra gamle værspåmenn og egne metoder. Boka "Kolles bli været tru?" inneholder også et kapittel om å lære å spå været samt mye plass til innføring av egne værobservasjoner. Boka er gitt ut på Embla Forlag.